Έντονος προβληματισμός για τους καταναλωτές καθώς συνεχίζουν να βλέπουν τις τιμές των προϊόντων να παίρνουν την ανιούαα, με αποτέλεσμα να δυσκολεύονται ακόμα περισσότερο να τα βγάλουν πέρα.

Αυξημένες είναι οι τιμές και στα φρούτα και τα λαχανικά, ωστόσο στην λαϊκή αγορά οι τιμές διατηρούνται σε φυσιολογικά επίπεδα.

Ο κ. Γιώργος, παραγωγός από την Κόρινθο μίλησε στην κάμερα του MEGA για την κίνηση στην λαϊκή αγορά αναφέροντας: «Λόγω των καιρικών συνθήκων το σταφύλι έχει βγει 15 μέρες νωρίτερα τουλάχιστον. Και λόγω τη ξηρασίας. Εμείς στον νομό Κορινθίας έχουμε πρόβλημα και με το νερό και πρόβλημα με τις υποδομές. Την Κορινθία την έχουν ξεχάσει. Είμαστε «τελειωμένοι» ως αγρότες. Χωρίς νερό δεν υπάρχει τίποτα. Η παραγωγή είναι μικρή. Από 2 έως 2,5 ευρώ κινείται η τιμή του σταφυλιού. Στο σούπερ μάρκετ μπορεί να το βρείτε και 4 ευρώ. πρέπει να προσέξουμε τις τιμές για τους πολίτες».

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι: «Με το POS καλά τα πάμε, ο κόσμος ψωνίζει κυρίως με μετρητά».

Με τη σειρά τους οι καταναλωτές είναι προβληματισμένοι, κάνοντας λόγο για «τσουχτερές» τιμές. Όπως σχολιάζουν: «Οι τιμές μου φάνηκαν τσουχτερές γιατί όταν η τομάτα έχει 1,90 ευρώ και το ένα τσαμπί σταφύλι 6 ευρώ, καταλαβαίνετε… Αποφεύγω την μαναβική στο σούπερ μάρκετ, δεν μου αρέσει πολύ».

Τέλος ένας παραγωγός από τα Μέγαρα ανέφερε: «Όποιος θέλει και επιθυμεί μπορεί να έρθει, ευχαριστούμε όσους μας στηρίζουν. Η κίνηση είναι χαλαρή, είχε και πολλή ζέστη και δεν μας βοηθάει ο καιρός. Οι μεγάλοι άνθρωποι δεν μπορούν να έρχονται».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d38jogz3fnr5)