Χαμηλότερα συγκριτικά με τα επίπεδα του Ιουλίου διαμορφώνονται από αρκετούς παρόχους τα οικιακά τιμολόγια ρεύματος του Αυγούστου, μετά την αφαίρεση της επιδότησης που αποφάσισε η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας:
  • 7 από τα 16 τιμολόγια που ισχύουν αυτόν τον μήνα είναι μειωμένα έως και 14% σε σχέση με τον Ιούλιο
  • ένα τιμολόγιο παρέμεινε στο ίδιο επίπεδο
  • ενώ τα υπόλοιπα 8 είναι αυξημένα έως 28%.

Για τη συγκράτηση των τιμών του ρεύματος για τον Αύγουστο, παρά την άνοδο της τιμής χονδρικής, κύριες αιτίες είναι ο ανταγωνισμός και οι εκπτώσεις των προμηθευτών, η κρατική επιδότηση και η σχετική ομαλοποίηση των τιμών χονδρικής στο Χρηματιστήριο Ενέργειας.

Ο δημοσιογράφος και σύμβουλος έκδοσης του OT.GR, Νίκος Φιλιππίδης, μίλησε στην «Κοινωνία Ώρα Mega» και σχετικά με τα τιμολόγια ρεύματος επεσήμανε: «Μπλε τιμολόγια υπάρχουν εξαιρετικά αυτή τη στιγμή. Η τιμή τους είναι σε πολλές περιπτώσεις και χαμηλότερη από τα πράσινα και είναι καιρός να ''ψαχτούν'' οι καταναλωτές, να δουν και τα κίτρινα και τα μπλε. Είναι μια καλή ευκαιρία να ''δοκιμάσουμε'' πώς κινείται η αγορά, να γίνουμε αυτοί που θα επιλέξουν και όχι οι εταιρείες ή το κράτος να επιλέξουν. Αυτή τη στιγμή, εάν δεν υπήρχαν οι εκπτώσεις των εταιρειών, θα φτάναμε στα 25 λεπτά την κιλοβατώρα, από σχεδόν 15 λεπτά που διαμορφώθηκε μετά από όλα αυτά. Η τάση είναι ανοδική, ο κίνδυνος βρίσκεται εκεί ακόμα και στις μικρές καταναλώσεις. Θα πρέπει να υπάρχει μια μικρή προτροπή στο να κλειδώνουμε και εμείς τις τιμές ενέργειας για καιρό, όπως κάνουμε στην κινητή τηλεφωνία για παράδειγμα».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d38k73468gm1)