Σαρωτικές αλλαγές, με συγχώνευση, κατάργηση, μειώσεις, αλλά και αυξήσεις στα κοινωνικά επιδόματα, τα επιδόματα ανεργίας και στις υγειονομικές παροχές των ασφαλιστικών ταμείων, της ΔΥΠΑ και του ΟΠΕΚΑ, έρχονται με κοινό νομοσχέδιο των υπουργείων Εργασίας, Οικογένειας και Κοινωνικής Συνοχής και Οικονομικών εντός του φθινοπώρου. Στο επίκεντρο των αλλαγών αυτών βρίσκονται η αναμόρφωση του επιδόματος ανεργίας, η επέκταση του επιδόματος ασθενείας σε ασφαλισμένους του ΟΓΑ και η αύξηση στο επίδομα παιδιού στο μέγεθος που δεν δημιουργείται δημοσιονομικό πρόβλημα.

Για το πρώτο και το δεύτερο παιδί το επίδομα είναι 70 ευρώ -42 ευρώ και 28 ευρώ- και για το τρίτο και κάθε επόμενο παιδί 140 ευρώ - 84 ευρώ και 56 ευρώ, ανάλογα με το εισόδημα. Στο επίκεντρο των αλλαγών βρίσκεται επίσης η επανεξέταση των όρων και προϋποθέσεων χορήγησης για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα και το επίδομα στέγασης, καθώς έχει διαπιστωθεί απόκρυψη εισοδημάτων των δικαιούχων. Οι αλλαγές στα επιδόματα ανεργίας, παιδιού, Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, στέγασης, ασθένειας, μητρότητας, λοχείας, εργατικών ατυχημάτων, εξόδων κηδείας και κατασκήνωσης δρομολογούνται με τις πληρωμές από τον Οκτώβριο μέσω προπληρωμένης τραπεζικής κάρτας ενώ θα μπορεί ο δικαιούχος να κάνει χρήση του 50% σε είδος και του υπόλοιπου σε χρήμα.

Αποσύνδεση

Πιλοτικά αναμένεται με υπουργική απόφαση να εφαρμοστεί στους νέους ανέργους από τον προσεχή Νοέμβριο η αποσύνδεση του επιδόματος ανεργίας από τον κατώτατο μισθό (55% του κατώτατου) και η σύνδεσή του με τον εργασιακό βίο του ανέργου. Η επιδότηση θα είναι εμπροσθοβαρής και θα βαίνει μειούμενη. Ετσι, για το 1ο τρίμηνο μετά την απόλυση το επίδομα εξετάζεται να φτάνει και στο 70% του μέσου μισθού και να μειώνεται προοδευτικά τα υπόλοιπα τρία τρίμηνα. Θα υπάρχει όριο στο ύψος, που θα κινείται στα 1.100- 1.200 ευρώ, με τη ΔΥΠΑ να αναλαμβάνει να προτείνει τρεις διαφορετικές θέσεις εργασίας στον απολυμένο και επιδοτούμενο και, αν υπάρχουν τρεις αρνήσεις, η επιδότηση ανεργίας να διακόπτεται.

Με το πρώτο κεφάλαιο του νομοσχεδίου θα αναμορφώνεται ο κανονισμός παροχών που χορηγούν τα ασφαλιστικά ταμεία. Στόχος είναι η ενοποίηση των παροχών που χορηγούν σήμερα τα 88 Ταμεία που λειτουργούν στον ΕΦΚΑ. Στο πόρισμα της ειδικής επιστημονικής επιτροπής του υπουργείου Εργασίας διαπιστώνονται μεγάλες διαφορές στις παροχές από Ταμείο σε Ταμείο, με πιο ευνοημένα τα Ταμεία ΔΕΚΟ, τραπεζών, Δημοσίου και μηχανικών.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι μη μισθωτές ασφαλισμένες, που λαμβάνουν, συγκριτικά με τις μισθωτές, πολύ χαμηλότερο επίδομα κυοφορίας και λοχείας - 150 ευρώ τον μήνα για τέσσερις μήνες οι ασφαλισμένες του πρώην ΟΑΕΕ, 200 ευρώ τον μήνα για τέσσερις μήνες οι ασφαλισμένες του πρώην ΕΤΑΑ και 486 ευρώ εφάπαξ οι ασφαλισμένες του πρώην ΟΓΑ. Αντίθετα, οι μισθωτές ασφαλισμένες λαμβάνουν συνδυαστικά από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ το σύνολο του μισθού τους. Αντίστοιχα, στα έξοδα κηδείας τη μικρότερη παροχή έχει ο ΟΑΕΕ (762 ευρώ), ακολουθεί ο ΟΓΑ με 800 ευρώ, το ΙΚΑ με 843 ευρώ, το Δημόσιο με 1.000 ευρώ, ενώ τα Ταμεία τραπεζών, ΔΕΚΟ και επιστημόνων (ΕΤΑΑ) λαμβάνουν από 1.500 έως 3.000 ευρώ.

Δύο μισθούς ή δύο κύριες συντάξεις λαμβάνουν οι συγγενείς ασφαλισμένων και συνταξιούχων της ΔΕΗ, δηλαδή πάνω από 3.000 ευρώ. Εως 2.743 ευρώ χορηγεί για έξοδα κηδείας το πρώην ΤΣΑΥ (ταμείο υγειονομικών) και 1.800 ευρώ το ΤΣΜΕΔΕ.

Δημοσιεύτηκε στο ένθετο MoneyPro των Παραπολιτικών στις 24/8