Με στόχο την αύξηση του αριθμού των ωφελημένων για το πρόγραμμα «Σπίτι μου 2» η κυβέρνηση εξετάζει να αυξήσει το εισοδηματικό κριτήριο στα 20.000 ευρώ για άγαμους και 24.000 ευρώ για έγγαμους, ενώ το ηλικιακό στα 50 έτη.

Διαβάστε ακόμα: Φοιτητική στέγη: Δεν υπάρχει σπίτι κάτω από €10 το τετραγωνικό

Σημειώνεται πως το ζήτημα της αντιμετώπισης της στεγαστικής κρίσης αποτελεί έναν από τους κεντρικούς άξονες των κυβερνητικών μέτρων που προωθούνται. Στο πλαίσιο αυτό, το πρόγραμμα «Σπίτι μου 2», από το οποίο οι ωφελούμενοι της πρώτης φάσης φτάνουν τους 10.000, αναμένεται να έχει συνέχεια.

«Σπίτι μου 2»: Οι αλλαγές

Στις βασικές αλλαγές που σχεδιάζονται για το πρόγραμμα «Σπίτι μου 2» περιλαμβάνονται:

  • Διεύρυνση δικαιούχων ως προς την ηλικία (50 έτη, από 39)
  • Διεύρυνση εισοδηματικών κριτηρίων
  • Ειδική πρόνοια για μηδενικό επιτόκιο για τρίτεκνους / πολύτεκνους
  • Παλαιότητα ακινήτων (μικρότερη από τα 15 έτη)

Ως προς τη διεύρυνση των εισοδηματικών κριτηρίων, μέχρι στιγμής προβλέπεται να μην ξεπερνάει τα 16.000 για άγαμους χωρίς παιδιά. Το ποσό αυτό μελετάται να αυξηθεί στα 20.000 ευρώ, όπερ και σημαίνει ότι δεν θα αποκλείονται πλέον μισθωτοί εργαζόμενοι του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα ο μισθός των οποίων ξεπερνάει τα 1.150 τον μήνα.

Ανάλογες διευρύνσεις κριτηρίων εξετάζεται και για τους έγγαμους δικαιούχους με παιδιά, με το ανώτατα εισοδηματικά κριτήρια να φτάνουν τα 24.000 ευρώ, προσαυξημένα κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.

Παράλληλα, υλοποιείται το πρόγραμμα «Στέγαση και Εργασία για αστέγους», με αύξηση του προϋπολογισμού από 10 σε 15 εκατ. ευρώ για το 2025, ενώ ήδη έχει αυξηθεί το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα από φέτος για τους φοιτητές που σπουδάζουν σε πανεπιστήμια της Περιφέρειας κατά 500 ευρώ επιπλέον.

Πηγή: powergame.gr