Ακόμη χαμηλότερα ρίχνει η ΔΕΗ για τον Σεπτέμβριο την τελική τιμή χρέωσης του ρεύματος για τα νοικοκυριά, δίνοντας «σήμα» στον ανταγωνισμό, ο οποίος έχει πάντως ήδη ανακοινώσει το πάγωμα των τιμολογίων στα επίπεδα του Αυγούστου.

Με τις υψηλές τιμές στη χονδρεμπορική του ρεύματος, η ΔΕΗ κατάφερε να αυξήσει ακόμη περισσότερο την ήδη πολύ μεγάλη έκπτωση του 53% που είχε προσφέρει τον προηγούμενο μήνα, με αποτέλεσμα η χρέωση για το πράσινο τιμολόγιο της εταιρείας να διαμορφωθεί στα 0,1594 ευρώ ανά κιλοβατώρα, που είναι 2,8% χαμηλότερη από τον Αύγουστο (0,16391 ευρώ). Για τις καταναλώσεις πάνω από τις 500 κιλοβατώρες η ανταγωνιστική χρέωση της ΔΕΗ ορίστηκε στα 0,17140 ευρώ ανά κιλοβατώρα.

Η νυχτερινή χρέωση ανακοινώθηκε στα 0,12840 ευρώ ανά κιλοβατώρα. Οι όποιες επιδοτήσεις δε που αναμένεται να ανακοινώσει πιθανότατα σήμερα η κυβέρνηση και εκτιμάται πως θα είναι κοντά στα 1,6 λεπτά/κιλοβατώρα, θα συμπιέσουν αντίστοιχα και την τελική τιμή στον καταναλωτή, όπως άλλωστε θα συμβεί και με τις χρεώσεις των άλλων μεγάλων εταιρειών όπως της Protergia (Metlen) και της Ήρων (ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ), που διατήρησαν αμετάβλητα τα τιμολόγιά τους στα επίπεδα του Αυγούστου.

Αν διατηρηθεί η επιδότηση στα 1,6 λεπτών η κιλοβατώρα, οι τελικές τιμές χρέωσης για τους τρεις μεγαλύτερους προμηθευτές της ελληνικής αγοράς θα διαμορφωθούν στα 0,1434 ευρώ/κιλοβατώρα για τη ΔΕΗ (από 0,14791 ευρώ τον Αύγουστο), στα 0,1427 ευρώ η κιλοβατώρα για την Ήρων και στα 0,1439 ευρώ για την Protergia. Μένει ωστόσο να φανεί αν το υπουργείο Ενέργειας θα προχωρήσει σε νέα επιδότηση των καταναλωτών, δεδομένου ότι στόχος του είναι οι τιμές να παραμείνουν κάτω από τα 15 λεπτά η κιλοβατώρα.