Σε νέα αποστολή χιλιάδων ηλεκτρονικών μηνυμάτων αναμένεται να προχωρήσει αυτή την εβδομάδα η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), προκειμένου να υπενθυμίσει σε επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους ότι μέχρι τις 2 Σεπτεμβρίου θα πρέπει να εγκαταστήσουν το σύστημα άμεσων πληρωμών IRIS.

Με βάση το ισχύον χρονοδιάγραμμα, όσοι επαγγελματίες δεν συνδεθούν μέχρι σήμερα, 2 Σεπτεμβρίου με τα σύστημα ΙRIS, θα βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμο ύψους 1.500 ευρώ.

Επίσης σε περίπτωση καταγγελιών πολιτών για μη αποδοχή πληρωμών με το IRIS από επαγγελματίες αυτές θα κοινοποιούνται από τα αρμόδια όργανα στην ΑΑΔΕ και στην Γενική Γραμματεία Φορολογικής Πολιτικής προκειμένου να ληφθούν υπόψη κατά τον προγραμματισμό και τη διενέργεια ελέγχων, αρμοδιότητάς τους.

Τέλος χρόνου του για την εγγραφή στο Iris

Έως σήμερα

  • Οι εγγεγραμμένοι στην υπηρεσία: 500.000 (από συνολικά 700.000)
  • Όσοι το «ξεχάσουν», πρόστιμο: 1.500€

Ο Εκπρόσωπος Τύπου Υπουργείου Οικονομικών, Όμηρος Τσάπαλος μίλησε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» για το IRIS.

«Είναι η τελευταία μέρα εντός της προθεσμίας, μπορούν και αύριο και μεθαύριο να το κάνουν αλλά υπάρχει η απειλή του προστίμου. Το IRIS είναι ένα σύστημα άμεσων πληρωμών, δωρεάν για τους πολίτες και με ελάχιστες προμήθειες για τους ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους. Δεν υπάρχει περιορισμός στις πληρωμές αρκεί να μην ξεπερνούν τα 500 ευρώ. Οι προμήθειες είναι κατά 50% λιγότερες από το εάν δεχόμασταν μία συναλλαγή με POS. Άρα είναι προς το συμφέρον των ελ. Επαγγελματιών και έχει απεριόριστες πληρωμές. Ισχύει και για το τιμολόγιο. Μπορεί κάποιος να κόψει τιμολόγιο και να πληρώσει μέσω IRIS», τόνισε ο κ. Τσάπαλος.

«Αν κάποιος «ξεχαστεί» το πρόστιμο είναι 1.500 ευρώ. Δεν θέλουμε να λειτουργήσουμε εισπρακτικά. Ο στόχος μας είναι να πείσουμε όλο και περισσότερους, ώστε να επωφεληθούν από αυτές τις μειωμένες προμήθειες. Είναι ένα εργαλείο εντελώς δωρεάν», συνέχισε.



Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3s47pi06gpl)