Με τις ίδιες (ακριβές) τιµές ρεύµατος που πλήρωσαν τον Αύγουστο θα χρεωθούν και για τον Σεπτέµβριο εκατοµµύρια νοικοκυριά, γλιτώνοντας πάντως περαιτέρω αυξήσεις, χάρη στη διπλή, ταυτόχρονη «παρέµβαση» των µεγάλων εταιρειών, που µείωσαν ή κράτησαν παγωµένα τα πράσινα τιµολόγιά τους, και του κράτους, που προτίθεται να συνεχίσει την πολιτική των επιδοτήσεων.

Έτσι για τη συντριπτική πλειονότητα των καταναλωτών οι «καθαρές» λιανικές τιµές στο ρεύµα αναµένεται να διαµορφωθούν λίγο κάτω από τα 15 λεπτά/KWh για τις πρώτες 500 κιλοβατώρες, και συγκεκριµένα µεταξύ 14,7 έως 14,8 λεπτά, όσο δηλαδή ήταν και τον Αύγουστο, αλλά 65% υψηλότερα σε σύγκριση µε τον Απρίλιο, όταν η τιµή της κιλοβατώρας είχε µειωθεί στα 9,06 λεπτά (χωρίς επιδοτήσεις).

Ουσιαστικά µε τη µείωση-έκπληξη κατά 2,8% που έκανε η ∆ΕΗ, ενώ είχε ήδη προχωρήσει σε έκπτωση 53% τον προηγούµενο µήνα, αλλά και το πάγωµα των χρεώσεων από τις µεγάλες εταιρείες του κλάδου, οι καταναλωτές θα πληρώσουν τα ίδια χρήµατα µε τον Αύγουστο, αφού στις ανταγωνιστικές χρεώσεις των παρόχων θα έρθει να προστεθεί -για έναν ακόµη µήνα- η κρατική επιδότηση που αναµένεται να ψαλιδιστεί από τα 1,6 κοντά στα 1,2 λεπτά. Επιδότηση που, αν αφαιρεθεί από τις ονοµαστικές χρεώσεις των προµηθευτών, διασφαλίζει οριζόντιες εκπτώσεις των 3-6 ευρώ για όσους «καίνε» 300 έως 500 κιλοβατώρες τον µήνα και διαµορφώνουν το µηνιαίο κόστος για ρεύµα στα 44-73 ευρώ, ανάλογα µε το ύψος της κατανάλωσης (δεν περιλαµβάνονται φόροι, πάγια και άλλες χρεώσεις).

*Διαβάστε ακόμα: Τιμές ρεύματος: Η ΔΕΗ μείωσε 2,8% το πράσινο τιμολόγιο για τον Σεπτέμβριο


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3vss9itpaex)

Οι χρεώσεις για το ειδικό ή πράσινο τιµολόγιο ανά εταιρεία

Σύµφωνα µε όσα ανακοίνωσαν οι πάροχοι, οι χρεώσεις για το ειδικό ή πράσινο τιµολόγιο, χωρίς να συνυπολογιστεί η επιδότηση για τον Σεπτέµβριο, που αναµένεται να ανακοινωθεί σήµερα, διαµορφώνονται ως εξής:

∆ΕΗ

Το Γ1/Γ1Ν για τις πρώτες 500 κιλοβατώρες κατανάλωσης έχει χρέωση στα 0,15940 ευρώ ανά κιλοβατώρα. Η νυχτερινή χρέωση είναι στα 0,12840 ευρώ ανά κιλοβατώρα. Η τιµή του παγίου είναι στα 5 ευρώ.


ΗΡΩΝ

Το Basic Home έχει ανταγωνιστική χρέωση στα 0,15879 ευρώ ανά κιλοβατώρα µε έκπτωση συνέπειας. Η τιµή του παγίου είναι στα 5 ευρώ.


Elpedison

Το ειδικό οικιακό τιµολόγιο για τις πρώτες 100 κιλοβατώρες έχει ανταγωνιστική χρέωση στα 0,15850 ευρώ ανά κιλοβατώρα. Η τιµή του παγίου είναι στα 4 ευρώ. Από την 101η κιλοβατώρα και πάνω η ανταγωνιστική χρέωση χωρίς επιδότηση είναι στα 0,19950 ευρώ ανά κιλοβατώρα.


Protergia

Το οικιακό Value Special έχει ανταγωνιστική χρέωση στα 0,1599 ευρώ ανά κιλοβατώρα µε έκπτωση συνέπειας. Η τιµή του παγίου είναι στα 4 ευρώ.


NRG

Το ειδικό τιµολόγιο έχει ανταγωνιστική χρέωση στα 0,18731 ευρώ ανά κιλοβατώρα µε ebill και πάγια εντολή και έκπτωση συνέπειας. Το πάγιο είναι στα 3,5 ευρώ.


Volton

Το ειδικό τιµολόγιο έχει ανταγωνιστική χρέωση στα 0,1948 ευρώ ανά κιλοβατώρα µε έκπτωση συνέπειας και δώρο το ρεύµα του πρώτου µήνα. Το πάγιο είναι στα 4,9 ευρώ.


Φυσικό Αέριο Ελλάδος

Το ειδικό ενιαίο τιµολόγιο έχει ανταγωνιστική χρέωση στα 0,1735 ευρώ ανά κιλοβατώρα µε έκπτωση συνέπειας. Το πάγιο είναι στα 5 ευρώ.


ΖΕΝΙΘ

Το Power Home Smart έχει ανταγωνιστική χρέωση στα 0,15833 ευρώ ανά κιλοβατώρα. Το πάγιο είναι στα 5 ευρώ. Είναι η φτηνότερη τιµή της αγοράς αυτό τον µήνα.


ΕΛΙΝ

Το Power On! Home Green έχει ανταγωνιστική χρέωση στα 0,15987 ευρώ ανά κιλοβατώρα. Το πάγιο είναι στα 5 ευρώ.