Οριστικό τέλος στις «κρυφές» και απλήρωτες υπερωρίες, όπως δείχνουν τα στοιχεία όπου έχει εφαρµοστεί και παρουσιάζουν αύξηση κατά 61,2%, βάζουν η επέκταση από τον Νοέµβριο και υποχρεωτική εφαρµογή της κάρτας εργασίας στης επιχειρήσεις εστίασης και τουρισµού, όπου θα συµπεριλάβει επιπλέον 700.000 εργαζόµενους.

Συνολικά έως το τέλος Νοεµβρίου εκτιµάται ότι θα έχουν προσαρµοστεί οι δύο παραπάνω κλάδοι στα νέα δεδοµένα και συνολικά θα βρίσκονται υπό τον έλεγχο καταγραφής των δεδοµένων εργασίας τους 1.500.000 εργαζόµενοι, µε τους εργοδότες πλέον να είναι ευάλωτοι στους ελέγχους, καθώς µπορούν να γίνονται online πραγµατογνωµοσύνες για την τήρηση των κανόνων εργασίας και της εργατικής νοµοθεσίας.

Από την 1η Ιουλίου εφαρµόζεται υποχρεωτικά η κάρτα εργασίας σε 600.000 εργαζόµενους από το λιανεµπόριο και τη βιοµηχανία, ενώ νωρίτερα εφαρµόστηκε στις τέως ∆ΕΚΟ των µεταφορών, στις τράπεζες, στα σουπερµάρκετ, στις εταιρείες σεκιούριτι και τις ασφαλιστικές επιχειρήσεις.

Κάρτα εργασίας: Πιλοτική εφαρμογή

Σε σύσκεψη που πραγµατοποίησε πρόσφατα η υπουργός Εργασίας µε τους φορείς που δραστηριοποιούνται σε εστίαση και τουρισµό, τονίστηκε ότι η πιλοτική εφαρµογή του µέτρου θα εκκινήσει εντός του Σεπτεµβρίου και θα είναι εκτενής, ώστε να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος για προσαρµογή των επιχειρήσεων, για καταγραφή ζητηµάτων και επίλυση αυτών.

Συνεπώς άµεση θα πρέπει να είναι η προµήθεια του ειδικού εξοπλισµού για την καταγραφή του ωραρίου και των υπερωριών (σε διασύνδεση µε το ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ) χωρίς να κινδυνεύουν µε κυρώσεις. Αυτές θα επιβάλλονται από το νέο έτος στους παραβατικούς εργοδότες, όταν θα γίνει υποχρεωτική η ένταξη των εν λόγω επιχειρήσεων.

Σύµφωνα µε τα στοιχεία της Επιθεώρησης Εργασίας, στο επτάµηνο Ιανουαρίου-Ιουλίου διαπιστώθηκαν 7.024 παραβάσεις εκ των οποίων οι 1.129 (ποσοστό 16,07%) αφορούσαν τη χρήση του νέου µοντέλου καταγραφής σε πραγµατικό χρόνο του ωραρίου εργασίας.

Το ποσοστό παραβατικότητας που εντοπίζεται για τη συγκεκριµένη λειτουργία του καινούργιου µοντέλου καταγραφής του ωραρίου παγιώνεται κάτω από το 20% σε σχέση µε το σύνολο των υπόλοιπων παραβάσεων, παρά το πρόστιµο των 10.500 ευρώ που συνεπάγεται η µη εφαρµογή της κάρτας. Από το 2022 που ξεκίνησε η πιλοτική εφαρµογή της ψηφιακής κάρτας παρατηρείται µια σταθερή άνοδος των υπερωριών, χωρίς να παραγνωρίζεται βέβαια και η συµβολή σε αυτό της αύξησης του τζίρου και της απασχόλησης στους συγκεκριµένους κλάδους. Και πράγµατι, σύµφωνα µε τα στοιχεία που συλλέγονται από τις αρµόδιες υπηρεσίες, από το Πληροφοριακό Σύστηµα ΕΡΓΑΝΗ, ενώ το 2021 είχαµε 1.870.000 ώρες καταγεγραµµένων υπερωριών, το 2022 παρατηρείται µια σηµαντική αύξηση της τάξης του 36,9%, µε τις επιχειρήσεις συνολικά να δηλώνουν 2.560.000 ώρες υπερωριακής απασχόλησης.

Αύξηση των δηλωθεισών υπερωριών 

Η αυξητική τάση συνεχίστηκε και το 2023, καθώς είχαµε 2.680.000 ώρες καταγεγραµµένων υπερωριών, αυξηµένες κατά 4,7% σε σχέση µε το 2022. Αλλά και ανά κλάδο όπου εφαρµόστηκε η ψηφιακή κάρτα παρατηρείται µια ιδιαίτερα σηµαντική αύξηση των υπερωριών που δηλώνονται από τους εργοδότες, σε σχέση µε τη χρονιά που η ψηφιακή κάρτα δεν εφαρµοζόταν.

Για παράδειγµα, στα σουπερµάρκετ το 2022 παρατηρείται αύξηση των δηλωθεισών υπερωριών της τάξης του 24,5%. Αύξηση η οποία συνεχίστηκε και το 2023 κοντά στο 30% και η σωρευτική αύξηση µεταξύ 2021 και 2023 ανέρχεται στο 61,2%. Στις τράπεζες, που το µέτρο της ψηφιακής κάρτας εφαρµόστηκε πρώτο, παράλληλα µε τα µεγάλα σουπερµάρκετ, η σωρευτική αύξηση των υπερωριών προσεγγίζει το 14%. Μόνο κατά την πρώτη χρονιά, το 2022, σε σχέση µε το 2021 υπήρξε µια αύξηση που ξεπέρασε το 4,5%. Κοντά στο 4,8% ήταν η αύξηση και το 2023.


*Δημοσιεύτηκε στην «Απογευματινή»