Για ένα βιώσιμο παραγωγικό μοντέλο μίλησε o υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Tάκης Θεοδωρικάκος, κατά το 4ο Thessaloniki Metropolitan Summit του Economist και του powergame.gr. Ειδικότερα, ο υπουργός Ανάπτυξης, στην ομιλία του, είπε ότι «εργαζόμαστε εντατικά και μεθοδικά να παρουσιάσουμε τις επόμενες ημέρες ένα βιώσιμο παραγωγικό μοντέλο».

«Βασικός πυλώνας του νέου μοντέλου», όπως είπε, είναι «η σύγχρονη ελληνική βιομηχανία, αφού με το πρόγραμμα RRF (Μηχανισμός Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας) έχουμε προχωρήσει στην αναβάθμιση 20 βιομηχανικών πάρκων, με χρηματοδότηση 45 εκατ. ευρώ» ενώ τόνισε ότι «περιμένουμε ακόμα περισσότερα χρήματα».



Πράσινη μετάβαση και βιώσιμη ανάπτυξη είναι οι πυλώνες του παραγωγικού μοντέλου που θα παρουσιαστεί το αμέσως επόμενο διάστημα, σύμφωνα με όσα είπε ο Τάκης Θεοδωρικάκος. Εν συνεχεία, ο υπουργός τόνισε ότι είναι αναγκαία η ανάπτυξη των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και έκανε λόγο για μεγάλες και σοβαρές επενδύσεις, λόγω των περαιτέρω φοροαπαλλαγών.

Ο υπουργός Ανάπτυξης μίλησε για ένα πιο ελκυστικό περιβάλλον για τις επενδύσεις. Sτόχος είπε ότι είναι «να προσελκύσουμε νέα κεφάλαια» ενώ «η αύξηση των επενδύσεων θα οδηγήσει σε αύξηση εσόδων και μόνιμες θέσεις εργασίας».

Ο Υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος, στο Powrgame.gr



Photo credits: The Economist Impact Events