Σημαντικές διευκολύνσεις για τους τρίτεκνους, τους νέους γονείς και γενικότερα για την ενίσχυση της οικογένειας, περιλαμβάνουν τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην 88η ΔΕΘ.

Όσον αφορά τους τρίτεκνους, τα μέτρα περιλαμβάνουν σύγκλιση των δικαιωμάτων τους με αυτά των πολύτεκνων, ανεξάρτητα από εισόδημα, από τον διορισμό στο Δημόσιο και την εισαγωγή στα ΑΕΙ μέχρι τη συμμετοχή στα προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού.

«Οι τρίτεκνοι άκουσαν σημαντικά πράγματα χθες από τον Πρωθυπουργό για το θέμα των μετεγγραφών χωρίς εισοδηματικό κριτήριο και για την αύξηση του ποσοστού των προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ» επεσήμανε η Υπουργός δηλώνοντας ότι «καταλαβαίνουμε όλοι πόσο σημαντική είναι η υποστήριξη στις μεγάλες οικογένειες» δήλωσε η Υπουργός Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη στην ΕΡΤ.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d40qqv8ochcx)

88η ΔΕΘ: Πώς εξειδικεύονται όσα εξήγγειλε ο Μητσοτάκης για την ενίσχυση της οικογένειας

Τα μέτρα για τους νέους γονείς και την ενίσχυση της οικογένειας περιλαμβάνουν:

  • Οι «Νταντάδες της Γειτονιάς» θα επεκταθούν με vouchers έως 500 ευρώ για κάθε παιδί.
  • Άμεση κατάργηση του φόρου 15% στην ασφάλιση υγείας για παιδιά μέχρι 18 ετών.
  • Δωρεάν έλεγχος γονιμότητας σε γυναίκες από 30 έως και 35 ετών και απλοποίηση των καλύψεων του ΕΟΠΥΥ στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή.
  • Ενισχύονται κατά 20 εκατομμύρια τα επιδόματα προς νέους γονείς, με 173.000 vouchers και 20.000 νέες θέσεις παιδικών σταθμών.
  • Οι εργοδότες που διευκολύνουν το προσωπικό τους με παροχές έως και 5.000 ευρώ ετησίως σε νέους γονείς, θα απαλλάσσονται από τον φόρο για αυτό το ποσό, το οποίο θα προσαυξάνεται για κάθε νέο μέλος της οικογένειας.