Υπεγράφη η νέα 25ετής σύμβαση παραχώρησης της Αττικής Οδού στον όμιλο ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, από τους αρμόδιους υπουργούς Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη, και Υποδομών & Μεταφορών, Χρήστο Σταϊκούρα.

Για την υπογραφή της σύμβασης είχαν εξουσιοδοτηθεί κατάλληλα οι δύο συναρμόδιοι υπουργοί από το Υπουργικό Συμβούλιο της 28ης Αυγούστου 2024. Μάλιστα, στις 10 Σεπτεμβρίου δημοσιοποιήθηκε η σχετική Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου (ΠΥΣ). Από την πλευρά του αναδόχου τη σύμβαση υπέγραψε το Εκτελεστικό Μέλος του ΔΣ της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Εμμανουήλ Μουστάκας, και από την πλευρά της αναθέτουσας αρχής ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, Δημήτρης Πολίτης.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη σύμβαση παραχώρησης που έχει υπογράψει το ΤΑΙΠΕΔ από την ίδρυσή του, καθώς το τελικό τίμημα στον διαγωνισμό ξεπέρασε τα 3 δισ. ευρώ (3,27 δισ. ευρώ). Από την άλλη πλευρά, η Αττική Οδός, παρά το μικρό μήκος της (46 χλμ.), είναι ο μεγαλύτερος σε έσοδα και κέρδη αυτοκινητόδρομος της χώρας, αφού διασχίζει την πολυπληθέστερη περιφέρειά της, την Αττική.

Αμέσως μετά την υπογραφή της σύμβασης ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για την ολοκλήρωση της συναλλαγής. Βάσει των συμβατικών κειμένων, οι δύο πλευρές έχουν περιθώριο πέντε μηνών για να ολοκληρώσουν τη συναλλαγή, ήτοι μέχρι 12 Φεβρουαρίου 2025. Ωστόσο, κυβέρνηση, ΤΑΙΠΕΔ και νέος παραχωρησιούχος θα καταβάλουν προσπάθεια η συναλλαγή να ολοκληρωθεί πριν από το τέλος του έτους. Τη βούληση δε αυτήν εξέφρασαν όλοι οι κυβερνητικοί παράγοντες, καθώς το εφάπαξ αντίτιμο της παραχώρησης αντιστοιχεί σε κάτι περισσότερο από το 1,5% του ΑΕΠ.

Ωστόσο, πριν από την παράδοση του άξονα στον νέο παραχωρησιούχο η Αττική Οδός θα περάσει στον ενδιάμεσο παραχωρησιούχο. Συγκεκριμένα, τα μεσάνυχτα του Σαββάτου 5 Οκτωβρίου ο υφιστάμενος παραχωρησιούχος (Αττική Οδός ΑΕ) θα παραδώσει το δικαίωμα εκμετάλλευσης του οδικού άξονα στον ενδιάμεσο παραχωρησιούχο της Αττικής Οδού, που θα είναι -κατά πάσα πιθανότητα- το υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών.

Το συγκεκριμένο υπουργείο θα κληθεί άμεσα να επιλέξει τον λειτουργό (operator) του άξονα. Αυτός δεν μπορεί να είναι άλλος, είτε από τις Αττικές Διαδρομές, που είναι ο υφιστάμενος operator, είτε κάποιος άλλος operator μεγάλου αυτοκινητοδρόμου της χώρας μας (π.χ. Νέα Οδός, Ιονία Οδός κ.λπ.). Οι υπογραφές στη νέα σύμβαση παραχώρησης της Αττικής Οδού μεταξύ ΤΑΙΠΕΔ και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ έπεσαν στο Νομισματικό Μουσείο στο κέντρο της Αθήνας.

Σταϊκούρας: Παράδειγμα συνεργασίας Δημοσίου και ιδιωτικού τομέα η Αττική Οδός

«Η υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης υπηρεσιών για τη χρηματοδότηση, τη λειτουργία, τη συντήρηση και την εκμετάλλευση της Αττικής Οδού, επιβεβαιώνει ότι και στην Ελλάδα, η συνεργασία του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, μπορεί να είναι διαφανής, αλλά και αποδοτική και για τις δύο πλευρές» επεσήμανε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας, στην εκδήλωση υπογραφής της νέας σύμβασης παραχώρησης της Αττικής Οδού.

Όπως εξήγησε, κατά την τοποθέτησή του, ο κ. Σταϊκούρας, αναφερόμενος στη συνεργασία του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα: «Μπορεί να είναι ωφέλιμη και για τα δύο μέρη, μέσα σε ένα πλαίσιο το οποίο να καλύπτει, από τη μια πλευρά, το δημόσιο συμφέρον, μέσω της χρηματοδότησης, της λειτουργίας και της συντήρησης του αυτοκινητόδρομου και, από την άλλη πλευρά, να εξασφαλίζει ένα λογικό κέρδος στον ιδιωτικό φορέα, μέσω της εκμετάλλευσης του οδικού άξονα».

«Ως υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για την προστασία των δημόσιων υποδομών και για τη διασφάλιση της ομαλής και αποτελεσματικής λειτουργίας του συστήματος μεταφορών, με πρώτη προτεραιότητα την ασφάλεια των χρηστών» κατέληξε ο κ. Σταϊκούρας.

Ταχιάος: «Ορόσημο η σημερινή υπογραφή για την Αττική Οδό»

Από τη μεριά του ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Υποδομές, Νίκος Ταχιάος, σημείωσε: «Η σημερινή υπογραφή, αποτελεί ένα ορόσημο στην ιστορία των μεγάλων οδικών παραχωρήσεων, στις οποίες η χώρα μας έχει ήδη τεράστια εμπειρία. Η Αττική Οδός, έργο υποδειγματικό για την εποχή του, σηματοδοτεί την επιτυχία του μοντέλου της συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα στην υλοποίηση μεγάλων δημοσίων επενδύσεων. Η κατασκευή και λειτουργία της συνέβαλαν καθοριστικά στην βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων του λεκανοπεδίου».

Και εξήγησε: «Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε., η οποία μέσω της ΝΕΑ ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ Μ.Α.Ε., διαδέχεται το προηγούμενο σχήμα, έχει, χωρίς αμφιβολία, την τεχνογνωσία και την ικανότητα να διατηρήσει την Αττική Οδό στα υψηλά επίπεδα λειτουργίας που απαιτούν οι πολίτες. Επιπλέον, δεδομένου ότι βρισκόμαστε στην προτελευταία πράξη αυτού του πολύ δύσκολου εγχειρήματος που με πολλή επιμέλεια φέρνει σε πέρας το ΤΑΙΠΕΔ, πιστεύω, πως η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε. θα ανταποκριθεί στον στόχο της ολοκλήρωσής του, πριν από το τέλος του έτους. Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, στις 5 Οκτωβρίου θα είναι απολύτως έτοιμο να κινήσει τις διαδικασίες παράδοσης της οδού, στο μέτρο που αυτές το αφορούν».