«Τα επιδόματα ενισχύονται με επιπλέον χρηματοδότηση», υπογράμμισε η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη. Οι αυξήσεις που ανακοίνωσε για το επίδομα παιδιού Α21 ανά εισοδηματική κλίμακα.


Αυξάνεται το επίδομα παιδιού Α21, τα νέα ποσά

  • Ενοποιείται η δεύτερη και τρίτη εισοδηματική κλίμακα του επιδόματος παιδιού σε μία και έτσι αυξάνεται το επίδομα παιδιού της τρίτης εισοδηματικής κλίμακας από τα 28 ευρώ ανά τέκνο σε 45 ανά τέκνο και 90 ευρώ για τρίτο παιδί και επόμενα. Επομένως ένα ζευγάρι με δύο παιδιά χωρίς εισοδήματα θα λαμβάνει 535 ευρώ (από 432 ευρώ μηνιαίως).
  • Η πρώτη κλίμακα αυξάνεται ώστε το ποσό ενίσχυσης να εξισωθεί µε τη νέα κλίµακα του Ελαχίστου Εγγυημένου Εισοδήµατος στα 75 ευρώ και περαιτέρω στα 150 ευρώ για το τρίτο παιδί και τα επόμενα.
  • Εισάγονται περιουσιακά κριτήρια κινητής και ακίνητης περιουσίας, που σήµερα δεν υπάρχουν, τα οποία θα είναι διευρυµένα σε σχέση µε τα άλλα επιδόµατα.
  • Ποσοστό του εισοδήµατος από µισθωτή εργασία (20% σε Επίδοµα Παιδιού και Στέγασης και 30% στο Ελάχιστο Εγγυηµένο Εισόδηµα) δεν θα προσµετράται στα εισοδηµατικά όρια, ώστε να δοθεί κίνητρο προς εργασία στους δικαιούχους.
Διαβάστε περισσότερα στο Powergame.gr