Η ICGB υπέγραψε συμφωνία με τον ΔΕΣΦΑ, για το σημείο διασύνδεσης που βρίσκεται στην Κομοτηνή, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας στο LinkedIn. Η σύνδεση έχει ήδη δοκιμαστεί με επιτυχία με ποσότητες φυσικού αερίου, ώστε να διασφαλιστεί η ασφαλής εκμετάλλευση μετά την 1η Οκτωβρίου, οπότε και αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία ο τερματικός σταθμός. Στη μηνιαία δημοπρασία δυναμικότητας για τον Οκτώβριο η ICGB πρόσφερε διαθέσιμη δυναμικότητα 48.044.459 kwh/ημέρα στο σημείο διασύνδεσης.

Διαβάστε ακόμα: Νίκος Παπαθανάσης: Έγκριση της χρηματοδότησης του έργου "Ανεξάρτητο Σύστημα Φυσικού Αερίου Αλεξανδρούπολης" από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

«Αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα για να διασφαλιστεί ότι ο αγωγός IGB διευκολύνει τη μεταφορά των ποσοτήτων φυσικού αερίου που έρχονται μετά την εμπορική έναρξη λειτουργίας του τερματικού σταθμού LNG στην Αλεξανδρούπολη. Οι δύο υποδομές βρίσκονται σε μεγάλη συνέργεια και αναμένουμε ότι η θέση σε λειτουργία του FSRU θα μπορούσε να αυξήσει σημαντικά το ενδιαφέρον της αγοράς για την υπάρχουσα και τη σχεδιαζόμενη χωρητικότητα», δήλωσαν οι εκτελεστικοί διευθυντές της ICGB Τεοντόρα Γκεοργκίεβα (Teodora Georgieva) και Γιώργος Σάτλας (George Satlas).

Διαβάστε περισσότερα στο energygame.gr.