Το πρώτο κατάστημα τροφίμων (σούπερ μάρκετ) στο Άγιο Όρος είναι γεγονός. Πρόκειται για κατάστημα ΑΒ Shop & Go, 140 τ.μ. στις Καρυές.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του powergame.gr, το άνοιγμα γίνεται μέσω franchise και σε αντίθεση με άλλα καταστήματα του δικτύου ΑΒ Βασιλόπουλος, θα έχει διαφοροποιημένους κωδικούς και προϊόντα, προκειμένου να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του τοπικού αγοραστικού κοινού.

Το άνοιγμα του συγκεκριμένου καταστήματος στο Άγιο Όρος είχε προαναγγείλει σε σχετική ενημέρωση επενδυτών και δημοσιογράφων ο CEO της ΑΒ Βασιλόπουλος, Νίκος Λαβίδας, το 2023. Σύμφωνα με πληροφορίες του powergame.gr, ο αρχικός σχεδιασμός ήταν να ανοίξει ένα εταιρικό κατάστημα που θα ανήκει στο δίκτυο της αλυσίδας σούπερ μάρκετ, ωστόσο στη συνέχεια κρίθηκε πιο συμφέρουσα η λύση του franchise.

Σημειώνεται ότι μαζί με τους αποθηκευτικούς χώρους, το κατάστημα AB Shop & Go στο Άγιο Όρος ξεπερνά σε έκταση τα 300 τ.μ. Τα επίσημα εγκαίνια θα γίνουν τον Νοέμβριο. Όλοι οι εργαζόμενοι είναι άνδρες, με τους διαθέσιμους κωδικούς προϊόντων να ξεπερνούν τις 3.500.