Η απόδοση για το ελληνικό 5ετές ομόλογο, υποχώρησε σήμερά κάτω από την αντίστοιχη του γαλλικού με το μεν πρώτο να έχει πτώση στο 2,486% και το γαλλικό να βρίσκεται στο 2,528%. 

Σε χθεσινό του ρεπορτάζ το Bloomberg σημείωνε πως οι επενδυτές αποφεύγουν τα γαλλικά περιουσιακά στοιχεία, καθώς χάνουν την εμπιστοσύνη τους στην ικανότητα της νέας κυβέρνησης του Μπαρνιέ να επιβιώσει τους επόμενους μήνες. Οι κίνδυνοι έχουν στείλει τις αποδόσεις των ομολόγων της χώρας στο υψηλότερο επίπεδο σε σχέση με την Ισπανία με χαμηλότερη αξιολόγηση από την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση, ενώ οι μετοχές στο Παρίσι είναι η μόνη μεγάλη ευρωπαϊκή αγορά που θα έχει απώλειες το 2024.

Η Citigroup, η Barclays και η Royal London Asset Management προειδοποιούν ότι το νέο υπουργικό συμβούλιο της Γαλλίας θα μπορούσε γρήγορα να σκοντάψει, αφήνοντας τη χώρα και πάλι χωρίς διοίκηση. Οι κινήσεις αυτές σηματοδοτούν ότι δεν διαφαίνεται τέλος στην αναταραχή στις γαλλικές αγορές από τότε που το εκλογικό αποτέλεσμα του Ιουλίου δημιούργησε πολιτικό αδιέξοδο. Οι νέοι υπουργοί έχουν ελάχιστο χρόνο για να «συναρμολογήσουν» έναν προϋπολογισμό με στόχο την αντιμετώπιση του ελλείμματος της Γαλλίας.

greece


galliko