Άμεσα θα συζητήσει η Βουλή τη νέα σύμβαση παραχώρησης της Αττικής Οδού για 25 χρόνια, όπως ανακοίνωσε σήμερα, Δευτέρα 30/09, στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

*Διαβάστε ακόμα: Μητσοτάκης: 20.000 νέες προσλήψεις το 2025 σε πυροσβεστική, υγεία και Ένοπλες Δυνάμεις - Επιβεβαίωση των "Παραπολιτικών"

Όπως υπενθύμισε, «είναι το υψηλότερο αντίτιμο στην ιστορία του ΤΑΙΠΕΔ, 3,227 δισ. ευρώ, που θα διατεθούν για τη μείωση του δημοσίου χρέους».


«Τα διόδια στην Αττική Οδό μειώνονται από τα 2,8 ευρώ στα 2,5 ευρώ»

Υπενθύμισε, επίσης, ότι βάσει της νέας σύμβασης, «τα διόδια στην Αττική Οδό μειώνονται από τα 2,8 ευρώ στα 2,5 ευρώ, ενώ θα απαλλάσσονται και οχήματα που ανήκουνε σε άτομα με αναπηρία».

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός τόνισε πως «ο νέος παραχωρησιούχος αναλαμβάνει την πλήρη λειτουργία και συντήρηση, ακόμα και σε έκτακτες συνθήκες».

Τέλος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε ότι «ως αποτέλεσμα της αναδιαπραγμάτευσης για τη χρηματοδότηση στον αυτοκινητόδρομο Αιγαίου μειώνεται κατά 3 ευρώ το κόστος των διοδίων στο τμήμα Μαλιακός-Κλειδί στην Αθηνών-Θεσσαλονίκης. Μια μείωση που θα ισχύσει έως το τέλος του 2025».