Στο μετοχικό κεφάλαιο της Αττικής Οδού με ποσοστό 10% εισέρχεται η Latsco Family Office, συμφερόντων της Μαριάννας Λάτση, έπειτα από συμφωνία με τον όμιλο ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Η συναλλαγή θα πραγματοποιηθεί σε premium 15% έναντι της αρχικής δεσμευτικής επένδυσης που έχει ήδη καταβληθεί από την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε.

Η Latsco Direct Investments Cyprus Limited αποτελεί επενδυτικό σχήμα του Latsco Family Office, συμφερόντων κ. Μαριάννας Λάτση.

Η ολοκλήρωση της συναλλαγής υπόκειται στη λήψη των απαραίτητων εγκρίσεων και στην ολοκλήρωση σχετικών διαδικασιών, όπως προβλέπονται μεταξύ άλλων και από τη σύμβαση παραχώρησης.

*Διαβάστε ακόμα: Μητσοτάκης για Αττική Οδό: Από την Κυριακή οι οδηγοί πληρώνουν διόδια 2,5 από 2,8 ευρώ - Οι αποκρατικοποιήσεις κάνουν καλύτερη τη ζωή των πολιτών


Η ανακοίνωση του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

O Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (Bloomberg: GEKTERNA GA / RIC: HRMr.AT) σε συνέχεια των υποχρεώσεων που απορρέουν από τη σύμβαση παραχώρησης της Αττικής Οδού ανακοινώνει ότι κατόπιν συμφωνίας με την εταιρεία Latsco Direct Investments Cyprus Limited προτίθεται να υποβάλει στο ΤΑΙΠΕΔ αίτημα για την απόκτηση από την τελευταία του 10% του μετοχικού κεφαλαίου της “Νέα Αττική Οδός Παραχώρηση Μ.Α.Ε.”. Η Latsco Direct Investments Cyprus Limited αποτελεί επενδυτικό σχήμα του Latsco Family Office, συμφερόντων κ. Μαριάννας Λάτση. Η συναλλαγή θα πραγματοποιηθεί σε premium 15% έναντι της αρχικής δεσμευτικής επένδυσης που έχει ήδη καταβληθεί από την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε. Η ολοκλήρωση της συναλλαγής υπόκειται στη λήψη των απαραίτητων εγκρίσεων και στην ολοκλήρωση σχετικών διαδικασιών, όπως προβλέπονται μεταξύ άλλων και από τη σύμβαση παραχώρησης.

Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα κυρώθηκε από τη Βουλή η νέα σύμβαση για την Αττική Οδό με συνολικά έσοδα υπέρ του Δημοσίου που φτάνουν τα 7,8 δισεκατομμύρια ευρώ, όπως σημείωσε με ανάρτησή του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στα ταμεία του Δημοσίου μπήκαν τα 3,27 δισ. ευρώ που πλήρωσε η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, προκειμένου η Αττική Οδός να περάσει στο χαρτοφυλάκιο του Ομίλου. Η πληρωμή πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή στο πλαίσιο της σύμβασης παραχώρησης, η οποία πέρασε από τη Βουλή την Πέμπτη (3/10). Τα 3,27 δισ. ευρώ που κατέβαλε η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ για την Αττική Οδό, αποτελεί το μεγαλύτερο ποσό που έχει εισπράξει ποτέ το ελληνικό Δημόσιο από την αξιοποίηση περιουσιακών στοιχείων του ΤΑΙΠΕΔ.

Πηγή: powergame.gr