Στον πέμπτο τραπεζικό πυλώνα μέσα από τη συγχώνευση της Attica Bank με την Παγκρήτια Τράπεζα, αναφέρθηκε ο Κωστής Χατζηδάκης σε συνέντευξή του στo Action 24.

«Οι τράπεζες έχουν κάποιους κανόνες κι εδώ και στην Ευρώπη. Και κάποιους τρόπους που λειτουργούν, που είναι κοινοί σε όλον τον κόσμο. Είναι πολύ δύσκολο, αν όχι αδύνατο, σε τράπεζες διεθνώς να δίνουν δάνεια όταν οι επιχειρήσεις δηλώνουν ζημίες. Τα δάνεια δεν δίνονται για να χαθούν αλλά για να επανεισπραχθούν πίσω με τους τόκους τους. Αυτή είναι η δουλειά των τραπεζών. Είναι άλλο η τράπεζα και άλλο η λειτουργία στα πλαίσια ενός φιλανθρωπικού ιδρύματος» σημείωσε.

«Η λειτουργία ενός 5ου τραπεζικού πυλώνα θα αυξήσει τον ανταγωνισμό μεταξύ των τραπεζών» είπε ο υπουργός και πρόσθεσε: “Η κοινή λογική λέει: Αλλιώς είναι να έχεις 4 τράπεζες κι αλλιώς να έχεις και μια 5η, ιδιαίτερα όταν αυτή η 5η έχει διακηρύξει ότι θέλει να δώσει έμφαση στη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα. Αυτό θα αυξήσει τον ανταγωνισμό μεταξύ όλων των τραπεζών» κατέληξε ο κ Χατζηδάκης.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d4w67kp0bvuh)


Διαβάστε περισσότερα στο Powergame.gr