Παγιώνεται το νέο εργασιακό τοπίο που διαμόρφωσε η πανδημία του κοροναϊού, καθώς σε μία ακόμη διεθνή έρευνα καταγράφεται η προτίμηση των εργαζομένων για ένα υβριδικό μοντέλο απασχόλησης (συνδυασμός φυσικής παρουσίας στον χώρο εργασίας και εξ αποστάσεως), ενώ 7 στους 10 εργαζόμενους αναζητούν δουλειά με καλύτερους μισθούς.

Σύμφωνα με την εταιρεία εύρεσης εργασίας Adecco, η υβριδική εργασία έγινε ο κανόνας, με 8 στους 10 να πιστεύουν ότι ωφελεί τόσο τους εργαζόμενους όσο και τους εργοδότες. Η πλειονότητα θα ήθελε επίσης μικρότερη εργάσιμη εβδομάδα και το 73% είπε ότι οι συμβάσεις πρέπει να δίνουν προτεραιότητα στο αν ο εργαζόμενος καλύπτει τις ανάγκες του ρόλου του παρά στις ώρες εργασίας του.

Οι εργαζόμενοι ανταποκρίθηκαν στις δικές τους μεταβαλλόμενες προτεραιότητες αναβαθμίζοντας τις δεξιότητές τους, επαναξιολογώντας την καριέρα τους, καθώς οι περισσότεροι από τους μισούς (52%) δήλωσαν δυσαρεστημένοι με την εξέλιξη της σταδιοδρομίας τους στην τρέχουσα εταιρεία τους. Το 2022 ήταν μια χρονιά παραιτήσεων και νέων ξεκινημάτων. Σχεδόν το ένα τρίτο (27%) των εργαζομένων δήλωσε ότι σχεδίαζε να εγκαταλείψει την τρέχουσα θέση εντός 12 μηνών. Ως αποτέλεσμα, και παρά τη γεωπολιτική και οικονομική αβεβαιότητα, η αγορά εργασίας ξεκίνησε να ορίζεται και να καθοδηγείται όλο και περισσότερο από τους υποψήφιους.

Ο μισθός ήταν το βασικότερο κίνητρο για την αλλαγή εργασίας. Ωστόσο, οι εταιρείες που προσφέρουν ευέλικτες πρακτικές εργασίας και ευκαιρίες αναβάθμισης των δεξιοτήτων προηγήθηκαν στη διακράτηση ταλέντων. Ενδεικτικά, μόνο οι μισοί εργαζόμενοι πίστευαν ότι η εταιρεία τους επένδυσε στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους και σχεδόν το ένα τέταρτο (25%) δεν είχε μιλήσει ποτέ για την εξέλιξη της σταδιοδρομίας του μέσα στον οργανισμό στον οποίο εργάζεται.

*Δημοσιεύθηκε στην «Απογευματινή»