Δεν υπάρχουν προϊόντα πρώτης ανάγκης στη λίστα με τα 123 προϊόντα που παρουσίασε η κυβέρνηση και οι τιμές των οποίων έχουν μειωθεί, σημειώνει ο πρόεδρος της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας, κος Απόστολος Ραυτόπουλος.

Ο κ. Ραπτόπουλος, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή «Κεντρικό Μαγκαζίνο» με τον δημοσιογράφο Γιώργος Πιέρρο και  Με αφορμή την εξαγγελία λίστας 123 προϊόντων που θα πωλούνται φθηνότερα σημείωσε: «Δεν πρόκειται για 123 προϊόντα, πρόκειται για 123 κωδικούς. Αν και τα επόμενα προϊόντα δεν είναι προϊόντα πρώτης ανάγκης  θα πω ότι «και η ντροπή ντράπηκε». Δεν είναι πρώτης ανάγκης προϊόν το βούτυρο-κακάο...Θα περιμέναμε να υπάρχει μια λίστα με προϊόντα πρώτης ανάγκης, σε  αυτή τη λίστα δεν βλέπουμε προϊόντα πρώτης ανάγκης και ιδίως τρόφιμα. Εκείνο το οποίο βλέπουμε είναι σε ένα μαλακτικό να έχει 25 διαφορετικές συσκευασίες, είδαμε ότι έχει 10 διαφορετικές σάλτσες μιας εταιρείας, είδαμε  στο κριθαράκι μιας επώνυμης εταιρεία να έχει 6 διαφορετικά κριθαράκια. Στη λίστα των προϊόντων δεν υπάρχει τιμή αναφοράς για να ξέρουμε πόσο μειώθηκε το συγκεκριμένο προϊόν. Επίσης δεν υπάρχει κάποια σήμανση στα ράφια των super market  που να μας λεει ότι αυτά τα προϊόντα ανήκουν σε αυτή την κατηγορία και μειώθηκαν τόσο.

Είναι μια ιδιωτική πρωτοβουλία η οποία τελικά κατάντησε να γίνει κυβερνητική εξαγγελία πράγμα το οποίο δεν είναι έτσι.

Αυτά τα προϊόντα θα υπάρχουν σε όλα τα super market; Δεν θα πρέπει να γνωρίσουμε σε ποια super market τα έχει φθηνότερα; Δεν πρέπει να δείξει η Ένωση Ελληνικών Super Market  ότι αυτά είναι τα προϊόντα, σε αυτά τα super market  και η μείωση είναι τόσο ή θα πρέπει να ψάχνει ο καταναλωτής 16 αλυσίδες super market  για να βρει που είναι φθηνότερο το κριθαράκι;