Αυξάνονται και πληθύνονται οι καταγγελίες ατόμων που θέλησαν να επενδύσουν σε κρυπτονομίσματα, ωστόσο έπεσαν θύματα επιτήδειων, οι οποίοι με το πρόσχημα ότι θα τους βοηθήσουν να αυξήσουν τα κέρδη τους, τους αφαίρεσαν χρήματα από τους λογαριασμούς τους.

*Διαβάστε ακόμα: Θεσσαλονίκη: Απίστευτο bullying σε 17χρονο σε σχολική εκδρομή - Του έδωσαν να πιει ποτό με ούρα και τον ξυλοκόπησαν

Θύμα μιας τέτοιας απάτης έπεσε η κ. Μαρία, η οποία αν και στην αρχή ξεκίνησε την επένδυση με μικρό ποσό, στη συνέχεια εξαπατήθηκε.

«Είχα ανάγκη από κάποια χρήματα και αποφάσισα να ασχοληθώ. Στην αρχή, μου ζήτησαν να επενδύσω ένα πολύ μικρό ποσό, ήταν 100 ευρώ, για να πάρω 15.000 ευρώ πίσω. Στην πορεία, άρχισαν να ζητούν περισσότερες καταθέσεις. Ο συγκεκριμένος απατεώνας ζητούσε συνέχεια έξτρα χρήματα για προμήθειες και για ασφάλεια κ.λπ. κι εγώ βλακωδώς τα έδινα. Όλες οι συναλλαγές γινόντουσαν μέσω κρυπτονομίσματος», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Μαρία.

«Επειδή δεν είχα τον χρόνο να είμαι συνέχεια στον υπολογιστή, εγκατέστησαν, προφανώς μέσω phishing, κάποιο κακόβουλο λογισμικό, το οποίο παρουσίαζε στον τραπεζικό μου λογαριασμό άλλο ποσό από αυτό που υπήρχε όντως. Όταν κάποια στιγμή συνδέθηκα μέσω ασφαλούς browser στον τραπεζικό μου λογαριασμό, από άλλον υπολογιστή, είδα ότι τα χρήματα δεν υπήρχαν», πρόσθεσε.


"Συχνό φαινόμενο - Πολλοί είναι επιρρεπείς στην αγοραπωλησία κρυπτονομισμάτων"

Για συχνό φαινόμενο κάνει λόγο από την πλευρά του ο Κωνσταντίνος Μαντές, μηχανικός Η/Υ και εμπειρογνώμονας ηλεκτρονικού εγκλήματος.

«Είναι συχνό φαινόμενο, έχουμε πάρα πολλούς οι οποίοι είναι επιρρεπείς στην αγοραπωλησία κρυπτονομισμάτων, αλλά είναι πολλές επιχειρήσεις, οι οποίες δέχονται κρυπτονομίσματα, αλλά με κάποιες αλόγιστες αναλογίες με το ευρώ. Καλό είναι να μην μπαίνουμε σε τέτοιου είδους πειρασμούς», επισήμανε.

«Δεν θα πρέπει να είμαστε επιρρεπείς. Υπάρχει ένα διεθνές κύκλωμα, το οποίο μαίνεται όλη αυτήν την κατάσταση με τη μεγάλη τιμή πώλησης του κρυπτονομίσματος αυτήν τη στιγμή», συμπλήρωσε.