Αυξημένες πιθανότητες για τη διενέργεια πρόωρων εκλογών τον Σεπτέμβρη δίνει η Eurasia, στην περίπτωση που το κυβερνών κόμμα ολοκληρώσει την αξιολόγηση το καλοκαίρι, με δεδομένη την κατάρτιση του προυπολογισμού για το 2018.

Αν και θεωρεί ότι οι πρόωρες εκλογές θα σήμαιναν μεγάλη απώλεια για το κυβερνών κόμμα, εντούτοις, εκτιμά ότι η πορεία προς μια συμφωνία θα είναι ασταθής, επιμένοντας πως αν η κυβέρνηση είναι αναγκασμένη να εφαρμόσει πιο βαθιές περικοπές συντάξεων το 2019, οι πιθανότητες για πρόωρες εκλογές θα αυξηθούν σημαντικά (30% πιθανότητα).

Στην ανάλυση της αναφέρεται στις δύσκολες διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές σχετικά με τη δεύτερη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος και τη νέα σειρά δημοσιονομικών και άλλων μέτρων που καλείται η κυβέρνηση να υλοποιήσει.

Επιπλέον, εξετάζει τις πιθανότητες για την επίτευξη συμφωνίας στο επόμενο χρονικό διάστημα, σημειώνοντας πως αν δεν υπάρξει τεχνική στο Eurogroup της Μάλτας, μπορεί να υπάρξει αμέσως μετά τις γιορτές του Πάσχα.

Ως προς τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα, η Eurasia εξακολουθεί να πιστεύει ότι το Ταμείο θα παραμείνει, έχοντας σε αυτό και χρηματοδοτικό ρόλο.

Μάλιστα, σημειώνει ότι η χρηματοδοτική συμμετοχή του ΔΝΤ εξακολουθεί να είναι σημαντική για τα μέλη της Γερμανικής Βουλής και για το ίδιο το ΔΝΤ, ενώ αναφέρεται και στις Γερμανικές εκλογές υποστηρίζοντας ότι το Βερολίνο θα ήθελε επίσης να αποφευχθεί μία νέα ελληνική κρίση πριν τις εγχώριες εκλογές.

Κρίσιμος παράγοντας, σύμφωνα με την ανάλυση της Eurasia, είναι η στάση της ελληνικής κυβέρνησης, αφού σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να έχει χάσει μεγάλο μέρος της εκλογικής δύναμής του και βρίσκεται συνεχώς πίσω από τη Νέα Δημοκρατία, με μεγάλη διαφορά.