Το αποψινό ραντεβού Ευκλείδη Τσακαλώτου και Θεσμών, αναβλήθηκε εκτάκτως, καθώς υπάρχει πολλή δουλειά στα τεχνικά κλιμάκια.

Συγκεκριμένα υψηλόβαθμος κυβερνητικός αξιωματούχος επεσήμανε ότι «δεν θα πραγματοποιηθεί σήμερα συνάντηση μεταξύ των υπουργών της κυβέρνησης και των επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών, καθώς υπάρχει πολλή δουλειά σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων».

Τα ανοιχτά μέτωπα

Οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν επί των τεσσάρων βασικών μνημονιακών κειμένων. Οι Ντέλια Βελκουλέσκου (ΔΝΤ), Ντέκλαν Κοστέλο (Ευρωπαϊκή Επιτροπή), Φραντσέσκο Ντρούντι (ΕΚΤ) και Νικόλα Τζιαμαρόλι (ESM) θα ξεκινήσουν να συζητούν με το οικονομικό επιτελείο, επί των ακανθωδών ζητημάτων της διαπραγμάτευσης. Όσα θέματα δεν επιλυθούν στο πλαίσιο των τεχνικών κλιμακίων θα οδηγηθούν προς συζήτηση στο επίπεδο των επικεφαλής των κλιμακίων.

Τα τέσσερα κείμενα είναι το επικαιροποιημένο μνημόνιο, το τεχνικό μνημόνιο (δηλαδή τα δύο βασικά κείμενα που πρέπει να συμφωνηθούν με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς), αλλά και το μνημόνιο και το τεχνικό μνημόνιο που πρέπει να υπογραφούν με το ΔΝΤ εφόσον βεβαίως οριστικοποιηθεί η συμμετοχή του στο 3ο ελληνικό πρόγραμμα.

Μετά τη χθεσινή πρώτη ημέρα διαπραγματεύσεων, κατά την οποία κυριάρχησαν τα ενεργειακά αλλά και τα θέματα των αποκρατικοποιήσεων επί περίπου τέσσερις ώρες, αρμόδιο κυβερνητικό στέλεχος εξέφραζε την αισιοδοξία ότι παρά τις όποιες διαφωνίες ανακύψουν μέσα στις επόμενες ημέρες, θα υπάρξει συμφωνία έως την επόμενη εβδομάδα.«Θα υπάρξει μια μεγάλη λίστα από αλλαγές σε τεχνικά ζητήματα», εκτίμησε χθες κυβερνητικός αξιωματούχος.

Διαβάστε περισσότερα στο ependisinews.gr