Εφικτή ακόμη και χωρίς την είσοδο στην ποσοτική χαλάρωση της ΕΚΤ χαρακτήρισε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος την ανάκτηση της πρόσβασης της Ελλάδας στις αγορές, στο πλαίσιο συνεδρίου του «Economist», το οποίο διεξάγεται στην Αθήνα.

Παράλληλα, εξέφρασε την αισιοδοξία του για τους ρυθμούς ανάπτυξης της οικονομίας, σημειώνοντας ότι «είμαι πλήρως πεπεισμένος ότι η Ελλάδα θα έχει “καλή ανάπτυξη” τόσο το 2017, όσο και το 2018».

«Επικρατεί πλέον θετικό κλίμα ανάμεσα στους επενδυτές, οι οποίοι προφανώς δεν διαβάζουν ελληνικές εφημερίδες» έσπευσε να προσθέσει, επαναλαμβάνοντας ότι «η Ελλάδα έχει γυρίσει σελίδα».

 Από την πλευρά του ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ, από το βήμα συνεδρίου του «Economist» ανέφερε ότι «έχουμε ακόμη να κάνουμε αρκετά πράγματα μέχρι το τέλος του προγράμματος βοήθειας».

«Χρειαζόμαστε περισσότερη δουλειά στη βελτίωση του χρηματοπιστωτικού κλάδου, στη μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης, στις ιδιωτικοποιήσεις και στην περαιτέρω φιλελευθεροποίηση της αγοράς προϊόντων» έσπευσε να προσθέσει.

«Εάν η δουλειά συνεχιστεί, είμαι πεπεισμένος ότι η Ελλάδα θα ανακτήσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών και θα επιστρέψει στις αγορές πριν το τέλος του προγράμματος, είτε εντός του 2017 είτε εντός του 2018» συνέχισε, στο ίδιο πλαίσιο.

Περισσότερα στο ependisinews.gr