Μικρές μεταβολές σημειώνουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια τη Δευτέρα, καθώς οι ανησυχίες για την εμπορική πολιτική των ΗΠΑ και τις αναδυόμενες αγορές επηρέασαν αρνητικά τις μετοχές μετά το πτωτικό κλείσιμο των ασιατικών αγορών.

Στις 11.44 (ώρα Ελλάδας), ο πανευρωπαϊκός δείκτης μετοχών Stoxx 600 σημείωνε άνοδο 0,02% στις 382,35 μονάδες, με τους περισσότερους μεγάλους ευρωπαϊκούς δείκτες να καταγράφουν ελαφρές απώλειες. Πριν από λίγο, ο Stoxx 600 σημείωνε κέρδη 0,05%. Οι μετοχές δεν φάνηκε να επηρεάζονται σημαντικά από τα αποτελέσματα έρευνας, που έδειξαν ότι ο μεταποιητικός τομέας της Ευρωζώνης αναπτύχθηκε τον Αύγουστο με τον βραδύτερο ρυθμό σχεδόν δύο ετών. Το Χρηματιστήριο του Λονδίνου ήταν το μόνο κέντρο συναλλαγών που σημείωνε άνοδο, καθώς η εξασθένιση της στερλίνας έδωσε ώθηση στις βρετανικές μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Οι ιταλικές τράπεζες κατέγραφαν κέρδη, παρά την υποβάθμιση την Παρασκευή των προοπτικών του αξιόχρεου της Ιταλίας σε αρνητικές (από σταθερές) από τον οίκο πιστοληπτικής αξιολόγησης Fitch. Η μετοχή που είχε τη μεγαλύτερη κίνηση στο άνοιγμα ήταν του ομίλου κτηνιατρικών προϊόντων Dechra Pharmaceutical, η οποία κατρακύλησε σχεδόν 20% μετά τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων για το σύνολο του έτους και την ανακοίνωσή της ότι εφαρμόζει σχέδιο για τον περιορισμό των επιπτώσεων από ένα «σκληρό Brexit».

Στη Γαλλία, η μετοχή της Casino σημείωνε άνοδο 0,7% μετά την επιβεβαίωση από την εταιρεία λιανικών πωλήσεων, η οποία έχει στοχοποιηθεί από τον Αμερικανό επενδυτή Muddy Waters, των στόχων της για το 2018. Η μετοχή της είχε υποχωρήσει έως 15% την Παρασκευή, εν μέσω ανησυχιών για το χρέος της.