«Αυτό που πρέπει να κάνουν οι συνταξιούχοι για να μη χάσουν τα αναδρομικά είναι να κάνουν μια αίτηση. Από σήμερα θα γίνεται ηλεκτρονικά για όλα τα Ταμεία άρα με την αίτηση αυτή μπορεί να αναστείλει την παραγραφή ο κάθε συνταξιούχος και από εκεί και μετά θα δούμε. Είναι ένα θέμα που έχει ενδιαφέρον από την πλευρά των συνταξιούχων από την άλλη πλευρά είναι ένα πολύ μεγάλο κόστος για τα ταμεία και το δημόσιο το θέμα των αναδρομικών» συμβουλεύει ο Γιώργος Κουτρουμάνης, μέσω των Παραπολιτικών 90,1.

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι οι συνταξιούχοι που έχουν χαμηλές συντάξεις κάτω από 800 ευρώ, που ουσιαστικά διεκδικούν μόνο τα δώρα και όχι δώρα στο ακέραιο δηλαδή 800 ευρώ το χρόνο. «Με βάσει την απόφαση του ΣτΕ είναι από τον Ιούλιο του 2015 μέχρι και 31/12/18, για τρεισήμισι χρόνια τα δώρα είναι 3.000 ευρώ. Τα χρήματα που θα πληρώσει κανείς στο δικηγόρο είναι ανάλογα το αν είναι ατομικό ή ομαδικό όπου μπορεί να ξεκινάει από 30 ευρώ και να φτάνει και τα 200-300 ευρώ.

Σε ερώτηση για το αν θα μπορούσε η κυβέρνηση να κάνει μια ρύθμιση αντίστοιχη με αυτή για τα αναδρομικά των ενστόλων, ο κ. Κουτρουμάνης εκτίμησε ότι δεν θα μπορούσε να γίνει, γιατί είναι τεράστιο το ποσό. Αλλά συμπλήρωσε: «Από τη στιγμή που η κυβέρνηση έκανε τη ρύθμιση για τα ειδικά μισθολόγια δεν μπορεί να αγνοήσει τους συνταξιούχους, πρέπει κατι να κάνει και εκεί».

Ερωτηθείς ποιες πιστεύει ότι θα είναι οι χαμηλές συντάξεις που διασώζονται, σύμφωνα με δημοσίευμα των Νέων, είπε ότι θα μπορούσαν να θεωρηθούν αυτές που είναι κάτω από τα 700 ευρώ.