Οι τελευταίοι των τελευταίων στις ευρωεκλογές (Ονόματα)
Σημειώνεται πως αρκετοί υποψήφιοι για τα κοινοτικά συμβούλια, ειδικά σε μεγάλους δήμους της χώρας, συγκέντρωσαν άνω των 1000 σταυρών που σημαίνει πως υπερκέρασαν σε σταυρούς κάποιους από τους υποψηφίους ευρωβουλευτές
Μπορεί οι ευρωεκλογές της Κυριακής 26 Μαΐου, να έκαναν αρκετούς υποψηφίους να χαμογελάσουν δεν ήταν όμως λίγοι και όσοι υποψήφιοι δε τα κατάφεραν. Ορισμένοι μάλιστα εξ’ αυτών όχι απλώς δεν κατάφεραν να εκλεγούν αλλά μετά βίας μπήκαν και στη λίστα των σταυρών. Έτσι για τους συγκεκριμένους η εμπειρία του υποψηφίου ευρωβουλευτή, είναι ένα γεγονός που μάλλον θέλουν να ξεχάσουν όσο πιο γρήγορα γίνεται.
Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, όλα τα κόμματα είχαν υποψηφίους οι οποίοι δεν τα πήγαν καλά, ποιοί όμως είναι οι τελευταίοι από τους τελευταίους;
Όσον αφορά το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, που σημείωσε και το μεγαλύτερο ποσοστό στις ευρωεκλογές (33,12%, στο 98% της ενσωμάτωσης), σαρώνοντας έτσι τον ΣΥΡΙΖΑ, στις τελευταίες θέσεις, στη μάχη του σταυρού βρίσκονται η Μπλέτα Αφροδίτη με 12, 358 σταυρούς ενώ ακολουθούν οι Αμέτ Ογλού Χουμέϊρα με 9,474 σταυρούς και Σαραντάκου – Βογιατζάκη Κλεοπάτρα με 7, 774 σταυρούς.
Περνώντας στο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, που συγκεντρώνει το 23,77% των ψήφων, και τη δεύτερη θέση οι τελευταίοι σε ψήφους υποψήφιοι ευρωβουλευτές είναι οι Μουχαμαντί Γιόνους με 12, 607 σταυρούς ενώ ακολουθούν στις δυο τελευταίες θέσεις οι Ρέλλας Αντώνιος και Τσιόγκας Βλάσιος με 12, 516 και 9, 209 σταυρούς αντίστοιχα.
Από το ΚΙΝΑΛ, που είναι το τρίτο κόμμα που εισέρχεται στην ευρωβουλή (7,71%), και κάτω ακολουθεί το χάος στις τελευταίες θέσεις των σταυρών αφού οι τρεις τελευταίοι υποψήφιοι του Κινήματος Αλλαγής συγκεντρώνουν αθροιστικά κατά πολύ λιγότερους σταυρούς από τον τελευταίο υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται για 5,381 σταυρούς που ανήκουν στους Τζαλάλη Αθανάσιο (2,189), Τριφύλλη Αντώνιο (2,072) και Σαδουλά Σεβτζάν (1,120).
Τα πράγματα είναι ελαφρώς καλύτερα, αν και σε χαμηλά επίπεδα, αν κοιτάξει κανείς τις τελευταίες θέσεις στο ΚΚΕ, το οποίο εκλέγει δυο ευρωβουλευτές με ποσοστό 5,34% αφού βρίσκουμε τους Παναγιωταρά Αναστασία με 4,354 σταυρούς, Τσιούπρα Κωνσταντίνα με 3,902 σταυρούς και Σταθόπουλο Δημήτριο με 3,387 σταυρούς.
Σχετικά με τη Χρυσή Αυγή που εκλέγει δυο ευρωβουλευτές και που κατέγραψε σημαντικότατη πτώση στα ποσοστά της, της τάξεως του 4,5% και το νεοεισελθέν στην ευρωβουλή κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου, Ελληνική Λύση που εκλέγει έναν ευρωβουλευτή, τις τελευταίες επιλογές των ψηφοφόρων τους αποτέλεσαν για τη μεν Χρυσή Αυγή οι Ρούστας Γεώργιος με 4,282 σταυρούς, Ψαρομπά Μαρία με 3,618 σταυρούς, και Χαλιώτη Αργυρώ με 3,530 σταυρούς ενώ για τη δε Ελληνική Λύση οι Σπαθάτου Αδαμαντία με 1,316 σταυρούς, Τσιώτσης Γεώργιος με 752 σταυρούς και Τζινακούλας Γεώργιος με μόλις 598 σταυρούς.
Σημειώνεται πως αρκετοί υποψήφιοι για τα κοινοτικά συμβούλια, ειδικά σε μεγάλους δήμους της χώρας, συγκέντρωσαν άνω των 1000 σταυρών που σημαίνει πως υπερκέρασαν σε σταυρούς κάποιους από τους υποψηφίους ευρωβουλευτές.
Τέλος στο ΜεΡΑ 25 του Γιάνη Βαρουφάκη, που έμεινε εκτός ευρωβουλής για 0,1% στις τελευταίες θέσεις προτίμησης των ψηφοφόρων βρέθηκαν οι Σεραφείδου Ευτέρπη με 1,195 σταυρούς, Παπαδέλος Σωτήριος με 934 σταυρούς και Φοινικιάδης Μιχαήλ με 817 σταυρούς.