Κρατώντας ψηλά την κομματική σημαία, αλλά και ακολουθώντας σειρά προτεραιότητας στο ρουσφετολογικό βόλεμα στο δημόσιο η απερχόμενη κυβέρνηση, ομολογεί ανερυθρίαστα ότι βόλεψαν τους δικούς τους ανθρώπους με την ευκαιρία της «Πρώτης φοράς αριστεράς».

Το «μαύρισμα» στις Ευρωεκλογές και στις αυτοδιοικητικές εκλογές δεν φάνηκε ικανό να «θίξει» την αλαζονεία των στελεχών της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, παρά μόνο να επιβεβαιώσει ότι ο χρόνος τους τελειώνει. Και μέχρι την τελευταία στιγμή εξακολουθούν να ασκούν εξουσία για χάρη των πολλών του… ΣΥΡΙΖΑ.

Λίγο πριν εγκαταλείψουν το καράβι της εξουσίας, έβγαλαν από το συρτάρι όλες τις κομματικές τους υποχρεώσεις και διορίζουν τον κόσμο τους. Σαφώς ακολουθείται και η σειρά προτεραιότητας. Στελέχη όπως ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης και η αντιπρόεδρος Τασία Χριστοδουλοπούλου έσπευσαν από τους πρώτους να διορίσουν συζύγους, κόρες και λοιπούς συγγενείς. Η δε, Τασία το τερμάτισε για άλλη μια φορά δηλώνοντας κυνικά ότι για τον διορισμό της κόρης της «χρησιμοποίησε κάποιες γνωριμίες», δείχνοντας ότι δεν έχει αντιληφθεί την θέση της ακόμη κι ως ένας παράγοντας εξουσίας.

Παράλληλα ο κ. Βούτσης προκειμένου να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από τις σχετικές αποκαλύψεις ανέφερε ότι «Θα ήταν απολύτως, άδικο για 1 ή 2 ή 3 περιπτώσεις που υπήρξε οικογενειακή συγγένεια να μην δούμε τα συνολικά τα αξιοκρατικά κριτήρια» εννοώντας ότι επί προεδρίας του έχουν ανασυνταχθεί οι υπηρεσίες της Βουλής και τα οργανογράμματα με αξιοκρατικά κριτήρια και όχι με πελατειακή λογική. Τόνισε δε ότι «δεν αισθάνομαι απολογούμενος».

Η κατακραυγή ωστόσο του κόσμου ανάγκασαν κάποια από τα «πρώτα ονόματα» των Συριζαίων που διορίστηκαν να… δηλώσουν παραίτηση, επικαλούμενοι με μεγάλη καθυστέρηση ωστόσο, «λόγους ευθιξίας».

 Και δεν σταματούν

Το καράβι της εξουσίας του ΣΥΡΙΖΑ βουλιάζει και σπεύδουν να σώσουν όσους μπορούν. Φυσικά μόνο δικούς τους. Πέρα από τους φίλους και συγγενείς πρώτου βαθμού έρχεται και νέα φουρνιά 29 – 31 ρουσφετολογικών μετατάξεων αναμένεται να πραγματοποιηθεί το επόμενο διάστημα ανεβάζοντας το τελικό νούμερο στους 64.