Η τέχνη θέλει άπλα κι ο καλλιτέχνης ξάπλα έλεγαν οι παλαιότεροι ζηλωτές της Καλών Τεχνών πιστεύοντας ότι όσοι φοιτούσαν στη συγκεκριμένη Σχολή ήταν αρκούντως προνομιούχοι χωρίς να καταβάλλουν ιδιαίτερη προσπάθεια. Κι ενώ η απάντηση για τη σημασία της ξάπλας είναι εύκολη, η αντίστοιχη για την ...άπλα απαντήθηκε,σε όσους το έφεραν ως απορία, χθες το βράδυ κατά την ξενάγηση του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Δημάρχου Αθηναίων στην 24η έκθεση Art Athina στο Ζάππειο.

Κάποια στιγμή προς το τέλος της περιήγησης στα 35 περίπτερα, ο κ. Μπακογιάννης ωθηθείς (κοινώς, τον έσπρωξαν) από δύο κυρίες, ποδοπάτησε ελαφρώς ένα σιδερένιο κομμάτι του καλλιτεχνήματος το οποίο ο εμπνευστής είχε απλώσει σε όλο τον χώρο και πάλι το δημιούργημα "ασφυκτιούσε".

Αχός βαρύς ακούστηκε.... Η πολυπληθής συνοδεία σάστισε προς το παρόν, ωστόσο γρήγορα έγινε αντιληπτό ότι τέτοιες εκθέσεις δεν είναι για τσούρμα αλλά για κατά μόνας επισκέψεις.

Το μικρό ατύχημα ξεπεράστηκε αφού δεν προκλήθηκε ούτε μικρό ούτε μεγάλο κακό.Ο Πρόεδρος και ο δήμαρχος συνέχισαν απτόητοι με τον κ. Μπακογιάννη να φωτογραφίζει τα εκθέματα που του έκαναν εντύπωση και τον κ. Παυλόπουλος να "θεραπεύεται" από τις λεπτομερείς επεξηγήσεις των έργων από τους ίδιους τους καλλιτέχνες, τους γκαλερίστες και τους υπεύθυνους της Art Athina.Σημειώνεται ότι ήταν η δεύτερη φορά σε διάστημα λίγων ημερών που οι δυο τους βρέθηκαν σε ανάλογη εκδήλωση. Η πρώτη κατεγράφη προ ημερών πάλι στο Ζάππειο, στα εγκαίνια της 48ης έκθεσης βιβλίου, η αυλαία της οποίας πέφτει αύριο. Κατά τους παροικούντες την Ιερουσαλήμ, η λεπτότητα,το επίπεδο και η αποστερημένη από επικοινωνιακές περικοκλάδες κοινωνικότητα του Δημάρχου, αποτελούν ιδανικά στοιχεία συναναστροφή για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.