Από αϋπνίες ταλαιπωρείται τον τελευταίο καιρό ο υπουργός Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης και ίσως γι αυτό θα ευθύνεται το ιδιαίτερο φορτωμένο πρόγραμμα του και η ατζέντα των θεμάτων που έχει αναλάβει…

Την απορία όμως για το τι τελικά ξαγρυπά τον Κωστή Χατζηδάκη μας την λύνει… ο Βηματοδότης. Όπως διαβάζουμε λοιπόν, ο υπουργός Ενέργειας ρωτήθηκε πρόσφατα από ομάδα επιχειρηματιών για το τι τον στοιχειώνει τα βράδια και του χαλάει τον ύπνο και εκείνος χωρίς να το πολυσκεφτεί απάντησε ότι μέχρι πρότινος αγωνιούσε για την τύχη της ΔΕΗ. Δηλαδή για τις δυσκολίες εξυγίανσης της επιχείρησης και τα πολυσύνθετα προβλήματα που βάρυναν τη διαχείρισή της.

Όμως τώρα, σύμφωνα με τις απαντήσεις του, νιώθει σίγουρος ότι η ΔΕΗ πήρε έναν δρόμο και πλέον ευελπιστεί ότι σύντομα θα επιστρέψει στην κερδοφορία.

Παρόλα αυτά επειδή οι συνομιλητές του ήταν επίμονοι να μάθουν την αιτία που τον ξαγρυπνά, αφού δεν είναι η ΔΕΗ, συνέχισαν να τον ρωτούν… Οπότε ο υπουργός απάντησε και πάλι αυθόρμητα και τους είπε «τα σκουπίδια». Ενώ αμέσως έσπευσε να εξηγήσει τους λόγους για αυτή του την απάντηση… Όπως είπε το θέμα με την διαχείριση των σκουπιδιών έχει φθάσει σε οριακό σημείο, η χώρα μας έχει καθυστερήσει να υποβάλει τα σχέδια και προγράμματα με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος να χαθούν άπειροι κοινοτικοί πόροι καθώς οι προβλέψεις του τρέχοντος ΕΣΠΑ εξαντλούνται το 2021.

Άρα, η αγωνία του και το άγχος του προκειμένου να καταφέρει να οργανώσει τις υπηρεσίες και τις περιφέρειες στην έγκαιρη υποβολή σχεδίων ώστε να καταστεί δυνατή η απορρόφηση των λιμναζόντων κοινοτικών πόρων, είναι και ο λόγος που ο υπουργός δεν κλείνει μάτι όλη νύχτα…