Παρ’ ότι ο  Αλέξης Τσίπρας σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία για την χώρα αποφάσισε η αξιωματική αντιπολίτευση να διατηρήσει χαμηλούς τόνους και να ενταχθεί στην δυναμική της προσπάθειας που καταβάλει η κυβέρνηση προκειμένου να σωθούν ζωές, ωστόσο, στελέχη, όχι της πρώτης γραμμής, αλλά ωστόσο με δημόσιο λόγο, όπως ο κ. Μάρκος Μπόλαρης, πρώην υπουργός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ… διαφοροποιείται.

Ο κ. Μπόλαρης πίσω από την κρίσιμης σημασίας ανάγκη οι πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και να μην κυκλοφορούν άσκοπα, προκειμένου να σταματήσει η εξάπλωση του κοροναϊού, όχι μόνο δεν είδε την ανάγκη, αλλά «διάβασε»… την αντισυνταγματικότητα που όπως υποστηρίζει βρίσκεται πίσω από το sms που καλείται να στείλει ο πολίτης προκειμένου να ενημερώσει για το λόγο της μετακίνησής του.

 

Ο κ. Μπόλαρης σε ένα, ίσως και παράλληλο σύμπαν, να βλέπει ότι η δύσκολη κατάσταση για όλους μας, είναι μια ευκαιρία για αντιπολίτευση. Αντιπολίτευση των ομολογουμένως δύσκολων μέτρων που καλείται να πάρει η κυβέρνηση και που όλες οι κυβερνήσεις του κόσμου έχουν λάβει προκειμένου να προστατέψουν τους πολίτες τους από την πανδημία και τον θανατηφόρο ιό.

Ωστόσο, ο κ. Μπόλαρης, κρίνει ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για να καταθέσει σκέψεις… συνωμοσιολογίας που προφανώς κάνει στον άπλετο χρόνο του τώρα που δεν είναι στη Βουλή.

Μιλώντας στο Radio North 98 εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση για αντισυνταγματικότητα των sms  για άδειες κυκλοφορίες, και για καθυστερήσεις στην κάλυψη κενών του ΕΣΥ, μάλιστα ζήτησε  προσλήψεις ακόμα και με τρίμηνες συμβάσεις!

Όταν δε, ρωτήθηκε  σχετικά με το σύντομο χρονικό διάστημα σύμβασης, που προτείνει για όλους εκείνους, που θα βάλουν τον εαυτό τους στην πρώτη γραμμή της μάχης του κοροναϊού, έκανε λόγο για μια «σύμβαση ανάγκης», επισημαίνοντας ότι «αυτοί οι οποίοι θα μπουν και θα στρατευτούν σ αυτή τη διαδικασία, στη συνέχεια να έχουν και ένα πλεονέκτημα».

Κληθείς να σχολιάσει τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας  ο κ. Μπόλαρης σημείωσε: «Tο μέτρο του “καθόμαστε στα σπίτια μας” είναι σωστό. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία. Εκείνο για το οποίο θεωρώ ότι γίνεται κριτική είναι αυτή η ιστορία του “δηλώστε με μηνύματα αν θα βγείτε, πού θα πάτε και τι θα κάνετε”.  Αυτό ξέρετε έχει τα δικά του προβλήματα. Περνά την κόκκινη γραμμή, που ορίζει το Σύνταγμα. Καλείται ο Έλληνας πολίτης να δηλώσει αν θα πάει και πού θα πάει σ έναν αριθμό, τον οποίο κανείς δεν τον ξέρει, δεν είναι διαφανής. Δεν ξέρουμε πού πηγαίνουν αυτά  τα μηνύματα.»

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναρωτήθηκε, χωρίς διάθεση κριτικής όπως είπε,  ποιος διαχειρίζεται αυτά τα μηνύματα: «Ποια δημόσια υπηρεσία; Καμία δημόσια υπηρεσία. Ποιος τα χρησιμοποιεί αυτά τα στοιχεία, ποιος θα τον ελέγξει αν θα τα χρησιμοποιήσει, ποιος τον ελέγχει αν τα διαγράφει; Πρόκειται  για ένα θέμα, που τίθεται από τους πολίτες και στο οποίο η Κυβέρνηση θα πρέπει να απαντήσει.»


ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΑΪΟ

Πόσο διαρκεί η επώαση του ιού και πότε εμφανίζονται τα πρώτα συμπτώματα
Πώς γίνεται η διάγνωση και πώς μεταδίδεται;
Πού πρέπει να καλέσετε εάν παρουσιάσετε συμπτώματα
Τι κάνουμε αν ένα μέλος της οικογένειας εμφανίσει συμπτώματα