Οταν ο Ν. Καρανίκας «εγκαταστάθηκε» στο υπόγειο του Μεγάρου Μαξίμου και άρχισε να βιώνει τη δόξα της δημοσιότητας, καθώς όλοι τον σχολίαζαν σκωπτικά επειδή δήλωνε θαυμαστής της γνωστής παρουσιάστριας Ελ. Μενεγάκη, ήμουν κι εγώ ένας από τους δημοσιογράφους που τον αναζήτησαν στο τηλέφωνο για να τον ρωτήσουν αν θέλει να κάνει μια δήλωση. Στην ολιγόλεπτη συνομιλία μας θυμάμαι πως γύρισε και μου απάντησε πως «έχω σοβαρότερα προβλήματα να ασχοληθώ, όπως είναι το θέμα με τα χιλιάδες ασυνόδευτα προσφυγόπουλα».

Ανακαλώ στη μνήμη μου τη συγκεκριμένη απάντησή του -και ελπίζω να τη θυμάται και ο ίδιος- διότι, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση Λιγνάδη, αποκτά άλλη βαρύτητα η ενασχόλησή του με το θέμα. Ειδικά όταν ο ΣΥΡΙΖΑ έφτασε στο σημείο να συνδέσει με κυκλώματα παιδεραστίας το Μέγαρο Μαξίμου, επειδή ο σημερινός πρωθυπουργός, Κ. Μητσοτάκης, όταν ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας προχώρησε στη συγκρότηση ειδικής Γραμματείας για την προστασία των ασυνόδευτων παιδιών της προσφυγιάς.

Σήμερα, λοιπόν, θα ήθελα να ρωτήσω τον κ. Καρανίκα: Του είχε ανατεθεί από τον Αλ. Τσίπρα κάποια ειδική αποστολή για τα «ασυνόδευτα προσφυγόπουλα»; Τότε θα ήταν πολύ ενδιαφέρουσα η μαρτυρία του για το ποια ήταν η κατάσταση τότε, με δεδομένη την «εμπλοκή Λιγνάδη».