Ο Χρήστος Λάσκος μπορεί να μην είναι ευρέως γνωστός, ωστόσο για παρά πολλά χρόνια ήταν «δίδυμο» στον ΣΥΡΙΖΑ με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο. Η σχέση τους είναι τέτοια που από κοινού είχαν συγγράψει το βιβλίο «Χωρίς Επιστροφή. Από τον Κεϋνς στη Θάτσερ, Καπιταλιστικές Κρίσεις, Κοινωνικές Ανάγκες, Σοσιαλισμός»(Εκδόσεις Πολίτεια). Παρά τη στενή πολιτική σχέση τους, ο Λάσκος δεν παρέμεινε στον ΣΥΡΙΖΑ όταν ο φίλος του έβαζε την υπογραφή του στο τρίτο μνημόνιο. Από τότε κινήθηκε στα ταραγμένα νερά της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς.

Σήμερα, ωστόσο, ο Χρήστος Λάσκος φαίνεται να επανενεργοποιείται πολιτικά και μάλιστα είναι από αυτούς που ομνύουν στην ενότητα όλων των δυνάμεων της Αριστεράς. Με άρθρο του(Εφ.ΣΥΝ) υπό τον τίτλο «Γιατί το ΜέΡΑ 25 έχει δίκιο» και με αφορμή τα κρούσματα αστυνομικής αυθαιρεσίας, υποστηρίζει ότι θα πρέπει «ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ 25 να συνεννοηθούν σε μια «κοινή δράση προστασίας της Δημοκρατίας και των πολιτών». Και προσθέτει: «Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι, σε μια τόσο κρίσιμη καμπή, αδυνατούμε να συντονίσουμε τις δράσεις μας υπέρ της δημοκρατικής νομιμότητας».

Το ερώτημα, βεβαίως, που τίθεται είναι κατά πόσο ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και επικεφαλής της εσωκομματικής αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ συμμερίζεται τις απόψεις του για κοινό μέτωπο των τριών κοινοβουλευτικών κομμάτων της Αριστεράς. Πολύ περισσότερο από τη στιγμή που η σχέση Τσακαλώτου-Βαρουφάκη έχει περάσει από σαράντα κύματα.