Για τον χρόνο των εκλογών ενδιαφέρεται φυσικά και ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά όχι μόνο για πολιτικούς λόγους. Βλέπετε, τα καμώματα ορισμένων επιφανών στελεχών της πρώτη φορά Αριστεράς έχουν φέρει εαυτούς ενώπιον των προβλεπόμενων κοινοβουλευτικών διαδικασιών όσον αφορά τον έλεγχο της εμπλοκής τους σε σκανδαλώδεις υποθέσεις.

Σε περίπτωση προκήρυξης πρόωρων εκλογών τους επόμενους μήνες, υφίσταται σοβαρός κίνδυνος παραγραφής για δύο εξ αυτών. Ο λόγος για την ανάμειξη του Νίκου Παππά στις καταγγελίες Καλογρίτσα με φόντο τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, ο οποίος εξέπεσε στο ΣτΕ ως αντισυνταγματικός, αλλά και τη Folli Follie.

Το ίδιο ισχύει όμως (και εδώ είναι το πλέον ευαίσθητο σημείο της όλης ιστορίας) και με τη δικογραφία για το Μάτι και τις πιθανές ευθύνες των πρώην υπουργών Προστασίας του Πολίτη και Εσωτερικών, Νίκου Τόσκα και Πάνου Σκουρλέτη, αντίστοιχα. Στον αντίποδα, δεν υφίσταται τέτοιο ζήτημα για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, αφού πλέον -μετά τη δίωξη που ασκήθηκε από τη Βουλή- η υπόθεση βρίσκεται στον Άρειο Πάγο.