Ολομέλεια Βουλής, 10 Φεβρουαρίου.
Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης κατηγορεί την κυβέρνηση ότι αλλοίωσε τις απόψεις του για τα συλλαλητήρια τα οποία υποστήριζε με θέρμη, όντας βέβαια ασφαλής αφού πρώτον δεν συμμετείχε σε κανένα και δεύτερον ήταν εμβολιασμένος από τον Ιανουάριο.

Συγκεκριμένα είχε κατηγορήσει τον τότε κυβερνητικό εκπρόσωπο για «γκεμπελίστικη απόπειρα εσκεμμένης αλλαγής των λέξεων της συνέντευξής μου για να δημιουργήσει την εντύπωση ότι εγώ προσωπικά αναλαμβάνω το ρίσκο της επιδημιολογικής επιδείνωσης από τις διαδηλώσεις φοιτητών και εκπαιδευτικών. Με ρώτησε ο δημοσιογράφος «δέχεστε το ρίσκο» και απάντησα «βεβαίως και το δέχομαι γι’ αυτό και ζητώ να αποσυρθεί το νομοσχέδιο (σσ. για τα πανεπιστήμια) καθώς αν επιμείνει η κυβέρνηση θα φέρει την ευθύνη» και πρόσθεσε «είναι άλλο το «δέχομαι» ότι υπάρχει ρίσκο και άλλο το «αναλαμβάνω» το ρίσκο».

Τώρα δηλώνει: « Δεν πρόκειται να απολογηθούμε επειδή προστατέψαμε το δημόσιο συμφέρον».

Στο μεσοδιάστημα των δύο παρεμβάσεών του πραγματοποιήθηκαν δεκάδες συγκεντρώσεις στην Αττική
και σε όλη την Ελλάδα με συνέπεια να επιδεινωθεί βαρύτατα η υγειονομική κατάσταση. Σ΄ αυτές τις συγκεντρώσεις η παρουσία του κομματικού του στρατού μπορεί να ήταν ελάχιστη, ισοδύναμη του ισχνού μεγέθους του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο η προπαγάνδα στα social media και στα ΜΜΕ υπέρ της πραγματοποίησης τους βρέθηκε (σσ. κι εξακολουθεί να βρίσκεται) στην κορύφωση της.