Μπέρδεμα με τη «γραμμή» Τσίπρα για πανδημία – Ενώ προέτρεπε σε συγκεντρώσεις τώρα αναρωτιέται γιατί δεν απέδωσαν τα μέτρα
Ξέχασε την δέσμευσή του ότι θα αναλάβει και την ευθύνη για το ρίσκο της υγειονομικής κρίσης
Ακράτητος λαϊκισμός και βιασύνη, τα βασικά χαρακτηριστικά της αντιπολιτευτικής τακτικής του Αλέξη Τσίπρα, από τα οποία δεν θα καταφέρει ποτέ να απαλλαγεί, για άλλη μια φορά τον έφεραν στα πρόθυρα της γραφικότητας.
Κατά την χθεσινή διαδικτυακή του συνάντηση με τους εκπροσώπους του EstiasiGreece κατήγγειλε την κυβέρνηση ως «κυβέρνηση παραλόγου» επειδή όπως ισχυρίστηκε «η εστίαση έκλεισε πριν από 5 μήνες με 2.500 κρούσματα, 30 νεκρούς και 200 διασωληνωμένους και σήμερα η κυβέρνηση συζητά για άνοιγμα «με 4.500 κρούσματα, 70 νεκρούς, 750 διασωληνωμένους και 150 πρόχειρα διασωληνωμένους να ψάχνουν να βρουν κρεβάτι. Μάλιστα, χαρακτηριστικά δήλωσε κιόλας πως «αυτό ο μέσος πολίτης δεν μπορεί να το κατανοήσει». Ο κ. Τσίπρας, που ίσως εκτιμά ότι ο ίδιος ανήκει στα «πνευματικά ΛΟΚ» της χώρας, ίσως τελικά να είναι ο ίδιος που δεν μπορεί να κατανοήσει, ότι ο μέσος πολίτης μπορεί να αντιληφθεί τις δικές του ευθύνες, τις οποίες πολύ εύκολα αποποιήθηκε, όταν ο ίδιος προέτρεπε τον κόσμο να βγει σε διαδηλώσεις, χωρίς να υπολογίζει τις συνέπειες. Μάλιστα, είχε αναλάβει και το πολιτικό κόστος των διαδηλώσεων αυτών, όταν είχε ερωτηθεί αν αναλαμβάνει την ευθύνη καθώς η χώρα βρίσκεται σε μια υγειονομική κρίση.
Παράλληλα, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασαν την οργή τους στα τηλεοπτικά πάνελ για την τακτική της κυβέρνησης κατηγορώντας την ότι κλείνει τον κόσμο μέσα και κατεβάζει τα ρολά στις επιχειρήσεις, προτρέποντας τους πολίτες σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, χωρίς να υπολογίζουν πως ο συνωστισμός στον οποίο οδηγούσαν τον κόσμο θα είχε δραματικές συνέπειες για την κοινωνία και τους επιχειρηματίες, καθώς θα προκαλούσε αύξηση των κρουσμάτων, όπως και έγινε.
Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας επιχείρησαν να εκμεταλλευτούν ακόμη την πανδημία και να την αναγάγουν σε αντικείμενο πολιτικής και αντιπολιτευτικής αντιπαράθεσης, ωστόσο δεν κατάφερε να κερδίσει τους πολιτικούς πόντους που υπολόγιζε.
Ήταν αυτός που είχε δεσμευτεί με το «θα λογαριαστούμε μετά» να κάνει τις μεγάλες παρεμβάσεις και να προτείνει λύσεις. Και τότε ήταν που αποφάσισε να αντιπολιτευτεί και τα… παγούρια που μοιράζουν στα σχολεία, μιλώντας για σχέσεις της εξουσίας με… βαρόνους του χρήματος. Τώρα επίσης, ενώ το κόμμα του οργάνωνε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας αδιαφορώντας για την έξαρση των κρουσμάτων, ζητά και τα ρέστα, δηλώνοντας ότι δεν μπορεί να καταλάβει γιατί επί πέντε μήνες η εστίαση ήταν κλειστή και καταγγέλλει την κυβέρνηση ότι τα μέτρα που έλαβε ήταν ανεπαρκή.
Απέτυχε παταγωδώς ακόμη κι όταν επέλεξε τον ρόλο του «προφήτη» των κακών μαντάτων με τον ίδιο να προβλέπει ότι η Ελλάδα, λόγω της πολιτικής Μητσοτάκη θα ήταν πρωταθλήτρια στην ύφεση λόγω του κοροναϊού.
Απέτυχε παταγωδώς να δώσει λύσεις και ως κυβέρνηση, αλλά και να τις προτείνει ως αντιπολίτευση. Εκτός κι αν θεωρεί ότι έδωσε «λύση» στο θέμα του αντιπολιτευτικού του αδιεξόδου με την τακτική να προτρέπει τον κόσμο σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, να «πληρώνουν» οι επαγγελματίες τον λογαριασμό της αύξησης των κρουσμάτων και έπειτα ο ίδιος να μπορεί να ασκεί κριτική και να αναρωτιέται γιατί αυξάνονται τα κρούσματα και γιατί είναι κλειστές οι επιχειρήσεις.