Όσοι γνωρίζουν τον Γιάννη Βρούτση από τα χρόνια της ΟΝΝΕΔ είναι αλήθεια ότι είχαν εκπλαγεί από την πολιτική του εκτίναξη. Στην αρχή θεώρησαν ότι είχε παραμυθιάσει για τις ικανότητές του τον πρόεδρο Αντώνη Σαμαρά και τίποτα παραπάνω.

Ωστόσο όταν διαπίστωσαν ότι και ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον προόριζε για το υπουργείο Απασχόλησης, άρχισαν να κάνουν δεύτερες σκέψεις. «Μήπως;». Η απάντηση ανεπιφύλακτα είναι «Όχι».

Ο βουλευτής Κυκλάδων δεν ήταν τίποτα περισσότερο από αυτό που γνώριζαν οι συνοδοιπόροι του στη «γαλάζια» Νεολαία. Και το απέδειξε προσφάτως επιλέγοντας το «Documento» του Κώστα Βαξεβάνη για να δώσει συνέντευξη. Και φυσικά δεν ήταν τυχαίο.

Απεναντίας, ο Γιάννης Βρούτσης θέλησε να στείλει μήνυμα προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Έστω και με καθυστέρηση ολίγων μηνών, προσπάθησε να εκφράσει την οργή του για την αποπομπή του από την κυβέρνηση.
Προφανώς όμως δεν γνωρίζει καλά τον πρόεδρο Κυριάκο. Γιατί, αν κατ’ ελάχιστον τον γνώριζε, δεν θα προχωρούσε σε αυτή την πολιτική κουταμάρα.

Και επί τη ευκαιρία, έχω και μια ερώτηση: Όταν πήγε με μπράβους στο υπουργείο ο Φουρθιώτης για να τον εκβιάσει, γιατί δεν φώναξε την Αστυνομία να τον «μαζέψει»; Τώρα, για τα υπόλοιπα που ακούστηκαν, ότι έχει αποφασίσει να το τραβήξει μέχρι να σπάσει το σχοινί, ομολογώ (γνωρίζοντας τον άνδρα) ότι δεν πιστεύω ότι μπορεί καν να πιάσει το σχοινί, πολλώ δε μάλλον να το τραβήξει.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΗ ΣΤΗΛΗ «ΠΡΑΚΤΩΡ» ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ