Ηταν και ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, μαζί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη για τα εγκαίνια των 14 περιφερειακών αεροδρομίων που διαχειρίζεται η Fraport.

Τον προσκάλεσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, γιατί γνωρίζει ότι ο κ. Χατζηδάκης ξεκίνησε την προσπάθεια το 2008 και τη συνέχισε ως υπουργός Ανάπτυξης και Υποδομών το 2012. Τότε υπήρξαν έντονες αντιδράσεις και άκουσε πάρα πολλά. Για παράδειγμα, το 2008 συνδικαλιστές είχαν αναρτήσει ένα πανό στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, με το όνομα και το τηλέφωνό του και την ένδειξη «μεσίτης»!

Ενώ οι δήθεν προοδευτικοί του ΣΥΡΙΖΑ απειλούσαν ότι θα ακυρώσουν τις συμφωνίες. Προτιμούσαν στα αεροδρόμιά μας να κυριαρχεί η εικόνα της φθοράς και της εγκατάλειψης. Τελικά, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προώθησε τη σύμβαση, αλλά «με πόνο», όπως δήλωσε τότε στη Βουλή ο κ. Σπίρτζης. Σήμερα η εικόνα των περιφερειακών αεροδρομίων μιλάει από μόνη της. Και ο Κωστής Χατζηδάκης στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook σημείωσε: «Δεν ξέρω τι σκέφτονται σήμερα οι εραστές της ακινησίας, που πολέμησαν αυτή τη μεταρρύθμιση. Προσωπικά όμως αισθάνομαι περήφανος για την ολοκλήρωση αυτού του μεγάλου έργου!».