Ο Παναγιώτης Αρκουμανέας υπέβαλε την παραίτησή του στον υπουργό Θάνο Πλεύρη, ο οποίος και την έκανε δεκτή, με μια μακροσκελή επιστολή μέσω της οποίας έκανε μια αναδρομή στη διετή θητεία του στον ΕΟΔΥ, η οποία συνέπεσε με την έλευση και τη διαχείριση της πανδημίας.

Η παραίτησή του έγινε δεκτή από τον υπουργό Υγείας, που τον ευχαρίστησε για την πολύτιμη συμβολή του στον ΕΟΔΥ και στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Βαρύ το κλίμα

Στελέχη της ΝΔ υποστηρίζουν ότι το κλίμα στην κυβέρνηση για το διοικητή του ΕΟΔΥ ήταν βαρύ το τελευταίο διάστημα.

Μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, τον Νοέμβριο του 2019, όπως αναφέρουν, ο κ. Αρκουμανέας δεν προχώρησε σε έλεγχο για τα πεπραγμένα της προηγούμενης διοίκησης, επί ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και για όσα είχαν έλθει στη δημοσιότητα για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη.

Μετά την παραίτηση Αρκουμανέα, έχουν αρχίσει οι σκέψεις και οι βολιδοσκοπήσεις για τον επόμενο επικεφαλής του ΕΟΔΥ.



Ακούστηκε έντονα, αλλά…

Τις προηγούμενες ημέρες ακούστηκε έντονα το όνομα του καθηγητή Βασιλακόπουλου, ωστόσο δεν φαίνεται να επιλέγεται τελικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο από τα ονόματα που έχουν πέσει στο τραπέζι και εξετάζεται το ενδεχόμενο να τους προταθεί να αναλάβουν επικεφαλής του ΕΟΔΥ είναι ο Θεοκλής Ζαούτης και η Παγώνα Λάγιου, αμφότεροι μέλη της επιτροπής των ειδικών.

Ο Θεοκλής Ζαούτης είναι καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας.



Στο Χάρβαρντ

Η Παγώνα Λάγιου είναι ιατρός, παθολόγος, καθηγήτρια Υγιεινής και Επιδημιολογίας στην Ιατρική του ΕΚΠΑ και επίσης πρόσεδρη καθηγήτρια Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ. Όπως προαναφέρθηκε είναι και αυτή μέλος της επιτροπής των ειδικών του υπ. Υγείας.



Τις τελευταίες ημέρες συζητείται έντονα το ενδεχόμενο να γίνουν αλλαγές και στην επιτροπή των ειδικών, την οποία σήμερα απαρτίζουν 33 μέλη. Μελετάται το ενδεχόμενο να μεταβούν σε ένα μικρότερο σχήμα, μια επιτροπή με 7 μέλη.

*Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα On Time