Ποια πρόταση που ακούστηκε στη συνεδρίαση της Κ.Ο. της ΝΔ άρεσε στον Κυριάκο Μητσοτάκη - Ποιος βουλευτής την έκανε
Αρκετοί βουλευτές κατέθεσαν προτάσεις και εισηγήσεις κατά την επί 3 ώρες συνεδρίαση της Κ.Ο.
Έχοντας αποβάλει όπως όλα δείχνουν, την αγωνία των υπουργοποιήσεων, το στρες των δημοσκοπήσεων και το άγχος, όταν πρωτάκουσαν τους στόχους της κυβερνητικής θητείας, από τον αρχηγό τους Κυριάκο Μητσοτάκη, οι βουλευτές της της ΝΔ επικεντρώθηκαν στην πιο κρίσιμη συνεδρίαση της Κ.Ο του κόμματος όπως μας επισήμαναν στελέχη της γαλάζιας παράταξης.
Το ηθικό τους «απογειώθηκε» έχοντας απέναντι, στο βήμα της Ολομέλειας της Βουλής τον πρωθυπουργό, να ξεδιπλώνει τους άξονες αντιμετώπισης του 4ου κύματος της πανδημίας και να απαριθμεί τις πολιτικές για την οικονομία, τις διεθνείς εξελίξεις και την στάση του ΣΥΡΙΖΑ που τον χαρακτήρισε εθνικό σαμποτέρ στα μέτρα στήριξης της κοινωνίας.
Αρκετοί βουλευτές κατέθεσαν προτάσεις και εισηγήσεις κατά την επί 3 ώρες συνεδρίαση της Κ.Ο. που αφορούσαν τον ρόλο και την ενίσχυση του βουλευτή. Δηλαδή ακούστηκαν σύμφωνα με πληροφορίες απόψεις που επεσήμαναν, πως το έργο των βουλευτών πρέπει να αναβαθμιστεί.
Ο Κώστας Κυρανάκης ζήτησε να καθιερωθεί, σε κάθε νομοσχέδιο που καταθέτει η κυβέρνηση, ο εκάστοτε εισηγητής να ορίζεται και να αναλαμβάνει από την ώρα που μπαίνει στη δημόσια διαβούλευση, να υπάρχει επικοινωνία και παρακολούθηση του νομοθετήματος σε όλη την κοινοβουλευτική διαδικασία μέχρι την ψήφιση από την Βουλή. Έτσι εξήγησε ο κ. Κυρανάκης δεν θα υπάρχουν εκπλήξεις και ο εισηγητής θα έχει πλήρη εικόνα του σχεδίου νόμου.
«Αυτό που είπε ο Κωνσταντίνος είναι σωστό» ήταν το σχόλιο του Κυριάκου Μητσοτάκη που συμφώνησε στην πρόταση του Κώστα Κυρανάκη πως «είναι ορθό να υπάρχει συνεννόηση από την στιγμή που ξεκινά η διαβούλευση» με απώτερο στόχο την βελτίωση των κοινοβουλευτικών διαδικασιών και την καλύτερη νομοθέτηση.
Ο πρωθυπουργός φανερά ευδιάθετος, με το καλημέρα άρχισε τα πειράγματα σχολιάζοντας όσους επέλεξαν να καθίσουν στα έδρανα του ΚΚΕ μεταξύ των οποίων ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης αλλά και οι βουλευτές Μάξιμος Σενετάκης και Βασίλης Σπανάκης προκαλώντας γέλια στην αίθουσα.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας, από τις κυρίες της ΝΔ, μόνο δύο ζήτησαν τον λόγο για να ενημερώσουν τον πρωθυπουργό, η Άννα Μάνη και η Φωτεινή Πιπιλή, ενώ οι περισσότερες βουλευτίνες προτίμησαν τα ορεινά έδρανα για να καθίσουν.
Στις ενδιαφέρουσες προτάσεις που τράβηξε τη προσοχή του πρωθυπουργού ήταν και εκείνη του Μανούσου Βολουδάκη, που πρότεινε αλλαγή στα άρθρα 14 -15 του Κανονισμού της ΚΟ της ΝΔ, σύμφωνα με τα οποία οι βουλευτές πρέπει να καταθέτουν τις ερωτήσεις τους στον γραμματέα της Κ.Ο κάτι που όπως ανέφερε αγγίζει την λογοκρισία.