Μεγάλη επιτυχία αποδεικνύεται πως είχε η ελληνική αποστολή στη Μόσχα την προηγούμενη εβδομάδα, με επικεφαλής τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, καθώς τα αποτελέσματα της 13ης Διυπουργικής Συνόδου απέσπασαν τα εύσημα του Βλ. Πούτιν.

Ο Ρώσος πρόεδρος στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε στο Σότσι με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη έκανε  ειδική αναφορά στις συμφωνίες για την ασφάλεια στη θάλασσα, τον τουρισμό, την παιδεία και τα οικονομικά, που υπογράφτηκαν κατά τη Διυπουργική Σύνοδο στη Μόσχα, γεγονός που υπογραμμίζει τη σημασία τους τόσο για την αναθέρμανση των ελληνορωσικών σχέσεων όσο και για την επιτυχία της συνάντησης Μητσοτάκη - Πούτιν.

Η επιτυχία της Διυπουργικής Συνόδου δεν ήταν τυχαία. Οφείλεται στην πολύ προσεκτική προετοιμασία της από τον κ. Βαρβιτσιώτη και το επιτελείο του στο υπουργείο Εξωτερικών όλο το προηγούμενο διάστημα, καθώς και στον πολύ καλό συντονισμό σε διυπουργικό επίπεδο μεταξύ των συμβαλλόμενων υπουργείων. Σημαντικό ρόλο έπαιξε επίσης η παρουσία του διοικητή της ΑΑΔΕ, Γ. Πιτσιλή, της γ.γ. Τουρισμού, Β. Λοΐζου, και του υφυπουργού Μεταφορών, Μιχάλη Παπαδόπουλου.