Σε πολύ καλό κλίμα εξελίχθηκε η ακρόαση στην Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας του προτεινόμενου από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, Τζορτζ Τσούνη ως επόμενου πρέσβη στην Αθήνα. Ο Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας, που χαίρει της ιδιαίτερης εκτίμησης του προέδρου της επιτροπής, Ρ. Μενέντεζ, σύμφωνα με πληροφορίες τοποθετήθηκε με μεγάλη σαφήνεια και επάρκεια ως προς τις προτεραιότητες που θα έχει ως πρέσβης στην Ελλάδα, εφόσον επικυρωθεί ο διορισμός του.

Στους κύριους στόχους του θα είναι η επιτάχυνση της ελληνοαμερικανικής συνεργασίας στους τομείς του εμπορίου και των επενδύσεων, ενώ θα ενθαρρύνει και θα επιταχύνει τα πεδία συνεργασίας που σχετίζονται με τη διμερή αμυντική συμφωνία η οποία υπεγράφη πρόσφατα μεταξύ Ουάσινγκτον και Αθήνας.

Ως προς τα ενεργειακά, προέκρινε τις επενδύσεις στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και τις διασυνδέσεις με αγωγούς με Βουλγαρία και Β. Μακεδονία, αλλά και τον πλωτό σταθμό της Αλεξανδρούπολης.

Να σημειωθεί ότι η υποψηφιότητά του θα στηριχθεί και από μεγάλη μερίδα Ρεπουμπλικάνων γερουσιαστών στην επιτροπή, ενώ ο Ρ. Μενέντεζ σημείωσε ότι «θα κληρονομήσει τις ισχυρότερες ελληνοαμερικανικές σχέσεις στην Ιστορία».

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο ''Secret'' της εφημερίδας «Παραπολιτικά» στις 15/1