Στις αρχές της εβδομάδας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Αταίριαστοι» του ΣΚΑΪ. Οταν οι καλοί συνάδελφοι Χρήστος Κούτρας και Γιάννης Ντσούνος άρχισαν να τον ρωτούν για τις διαφωνίες που εκδηλώνονται στον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την πρότασή του για εκλογή αρχηγού από τη βάση, ο Αλ. Τσίπρας, για να αντικρούσει την κριτική πως πάει να στήσει αρχηγικό πολιτικό φορέα, όπως γίνεται σε ΠΑΣΟΚ - Ν.Δ., ούτε λίγο ούτε πολύ υποστήριξε πως «εμείς δεν χρησιμοποιούμε τον “θεσμό των φίλων”, αλλά δίνουμε λόγο μόνο στα οργανωμένα μέλη μας».

Και έφτασε στο σημείο να δαιμονοποιήσει ή να χλευάσει σε πανελλαδικό δίκτυο τα άλλα κόμματα, που έχουν θεσπίσει «μητρώο φίλων», με αιχμηρές επισημάνσεις πως «βλέπουν φως και μπαίνουν». «Δηλαδή, θέλετε μόνο μέλη», σχολίασε ο Χρ. Κούτρας και όλοι κατάλαβαν πως αυτή είναι η θέση του Αλ. Τσίπρα.

Η αλήθεια, όμως, την οποία επιμελώς απέκρυψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, είναι τελείως διαφορετική, όπως αποκαλύπτουν τα «Π» σε κεντρικό ρεπορτάζ του σώματος της εφημερίδας. Αφού, ενόψει του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, στις προτεινόμενες καταστατικές αλλαγές καθιερώνεται «μητρώο φίλων», και μάλιστα με εξασφαλισμένο το δικαίωμα και του εκλέΓράφει ο γειν και του εκλέγεσθαι.