Ιδιαίτερο βάρος συνεχίζει να δίνει ο Νίκος Ανδρουλάκης στην Κρήτη, προκειμένου να κεφαλαιοποιηθεί η πρόσφατη ενεργοποίηση των παλαιών «πράσινων» πυρήνων στο νησί στις εσωκομματικές κάλπες του ΚΙΝ.ΑΛ.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ένα από τα κορυφαία στελέχη της νέας ηγεσίας του κόμματος, ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος, επισκέφθηκε την προηγούμενη εβδομάδα τα Χανιά, όπου συναντήθηκε με τοπικούς οικονομικούς και κοινωνικούς φορείς, καταθέτοντας τις προτάσεις του κόμματός του για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης και της ακρίβειας.

Η εξέλιξη αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο πανελλήνιας καμπάνιας του Κινήματος Αλλαγής για την προώθηση και παρουσίαση των προτάσεών του, με τον κ. Μάντζο να αναφέρει ότι «το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, σε αντίθεση με τα όσα λέγονται από την κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση, καταθέτει ρεαλιστικές προτάσεις, εφαρμόσιμες και κοινωνικά δίκαιες για την αντιμετώπιση του κύματος των ανατιμήσεων και της ενεργειακής φτώχειας».

Ο ίδιος αναφέρθηκε και σε μια σειρά από μακροπρόθεσμα μέτρα που προτείνει το ΚΙΝ.ΑΛ. για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης και την ανακούφιση των νοικοκυριών, όπως η άμεση αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, συλλογικές διαπραγματεύσεις με τους κοινωνικούς εταίρους, μείωση του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας στο 6% για μια σειρά βασικών καταναλωτικών αγαθών για τουλάχιστον έξι μήνες και μείωση του ειδικού φόρου στα καύσιμα.

*Δημοσιεύθηκε στo ένθετο ‘’Secret’’ της εφημερίδας «Παραπολιτικά» στις 26/2