Αλλαγή σελίδας φέρνει η εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη στο ΚΙΝ.ΑΛ. Θεσσαλονίκης. Τόσο σε κομματικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο, η ανάγκη για ανανέωση είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητη, καθώς το ΚΙΝ.ΑΛ. κινείται σε καλά νούμερα σε επίπεδο κοινής γνώμης, αλλά οργανωτικά δεν έχει βρει ακόμη τους ρυθμούς του.

Πάρτε για παράδειγμα την κοπή πίτας της Τοπικής Κορδελιού - Ευόσμου, που έγινε το Σάββατο, με ομιλητή τον βουλευτή Χαλκιδικής και πολιτικό φίλο του Νίκου Ανδρουλάκη, Απόστολο Πάνα. Από την εκδήλωση έλειπε ο συντονιστής της Α’ Θεσσαλονίκης, Νίκος Κριθαρίδης, ενώ στον παρόντα βουλευτή Χάρη Καστανίδη δεν δόθηκε ο λόγος. Αυτό που συζητιέται πλέον έντονα στα παρασκήνια είναι οι επερχόμενες εσωκομματικές εκλογές, οι οποίες είναι να διεξαχθούν πιθανώς εντός του Απριλίου και όπου θα αναδειχθούν οι νέες Νομαρχιακές, αλλά και οι συντονιστές τους. Εδώ ακόμη τα ονόματα δεν έχουν πέσει στο τραπέζι και όλα είναι ρευστά. Παράλληλα, η μάχη για τον σταυρό έχει ξεκινήσει για τα καλά.

Το ΚΙΝ.ΑΛ. διαθέτει έναν βουλευτή στην Α’ Θεσσαλονίκης, αλλά, αν αναδειχθεί δεύτερο κόμμα, τα πράγματα αλλάζουν άρδην και μπορεί να διεκδικήσει μέχρι και τέσσερις έδρες. Εκλεγμένος βουλευτής είναι ο Χάρης Καστανίδης, που ακόμη δεν έχει δηλώσει αν θα είναι ξανά υποψήφιος. Αν εκδηλώσει εκ νέου επιθυμία να βγει βουλευτής, θεωρείται δύσκολο να κοπεί από τον νέο πρόεδρο του ΚΙΝ.ΑΛ.

Ισχυρά ονόματα θεωρούνται οι Κυριάκος Κυριάκος και Αντώνης Σαουλίδης, καθώς και ο Χρήστος Παπαστεργίου. Στο παρασκήνιο συζητιούνται τα ονόματα του σημερινού προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, Πέτρου Λεκάκη, της γιατρού Πέννυς Δαλαμπούρα, του πολιτευτή Νίκου Ξυλούρη, των αντιδημάρχων Κορδελιού-Ευόσμου, Κώστα Σωτηράκη, και Παύλου Μελά, Χαράς Αμανατίδου, της πρώην γενικής γραμματέως Αθλητισμού Κούλας Γιαννακίδου, του πρώην βουλευτή Γιάννη Μαγκριώτη και των Κυριάκου Μερελή, Γιώργου Πινακίδη και Γιώργου Τρελλόπουλου.

Φυσικά, όλα μπορεί να ανατραπούν αν η Εύα Καϊλή επιλέξει να πάρει μεταγραφή για την ελληνική Βουλή.

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο ‘’Secret’’ της εφημερίδας «Παραπολιτικά» στις 4/3