Εκτός από το ζωηρό ενδιαφέρον που δείχνουν για να αποκτήσουν media, οι εφοπλιστές Μπάκος και Καϋμενάκης θέλουν να ξαναμπούν και στον χώρο των κατασκευών. Ηδη μάλιστα έχουν κάνει τις πρώτες κουβέντες.

Συγκεκριμένα, στην πιάτσα κυκλοφορεί με μεγάλη ένταση ότι κουβεντιάζουν με την Intrakat του Κόκκαλη, μήπως και αποκτήσουν ένα μεγάλο ποσοστό στην εταιρεία.

Με Δημητριάδη

Πάντως, εκτός από τις διάφορες επαφές που έχουν με τον Άδωνι και κάτι άλλους υπουργούς, από αξιόπιστη κυβερνητική πηγή μαθαίνω ότι οι Μπάκοι, με αφορμή τη φημολογούμενη εξαγορά τριών καναλιών, ζήτησαν και είδαν τον ισχυρό άνδρα του Μαξίμου, Γρηγόρη Δημητριάδη, με τον οποίο είχαν μια εφ’ όλης της ύλης κουβέντα.

Για να ακριβολογώ, τα ραντεβού με τους πολιτικούς και τους καναλάρχες τα κάνει ο ένας από τους δύο εφοπλιστές, ο Δημήτρης Μπάκος, που σιγάσιγά μαθαίνει (όπως μου λένε) πώς ακριβώς λειτουργεί συνολικά το σύστημα. Πάντως, μιας και το έφερε η κουβέντα, φαίνεται ότι δεν θα αργήσει να βγει «λευκός καπνός» στις συζητήσεις που έχουν οι Μπακοκαϋμενάκηδες για την απόκτηση των Open, Action24 και Kontra Channel. Απεναντίας, θα έλεγα (θα διαβάσετε και αναλυτικό ρεπορτάζ στο «Secret»), βρίσκονται πολύ κοντά στο να ικανοποιήσουν πρώτιστα τις απαιτήσεις των Κουρή - Παναγιωτάκη και δευτερευόντως αυτή του Ιβάν.
 

Συμφωνία 15 εκατ. ευρώ

Συγκεκριμένα, για το Kontra καταλήγουν σε συμφωνία 15 εκατ. ευρώ, ενώ για το Action σε 9 εκατ. ευρώ. Σε σχέση τώρα με το Open, κυκλοφορούν διάφορα, με επικρατέστερο αυτό που τους θέλει να δίνουν 12 εκατ. ευρώ, να καλύπτουν τις διάφορες υποχρεώσεις προς τρίτους που έχει αφήσει ο Σαββίδης και να βάζουν και χρήματα για να γίνει αύξηση κεφαλαίου, αφού με τα λεφτά που βάζει ο Ιβάν δεν γίνεται ούτε πάρτι στα μαγαζιά του Παπαμιμίκου στη Χαλκιδική.

*Δημοσιεύτηκε στα Παραπολιτικά στις 21 Μαΐου 2022.