Ένα αποκαλυπτικό ηχητικό απόσπασμα που φανερώνει την οικονομική πολιτική που ακολούθησε κατά τη διακυβέρνησή του ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε στη δημοσιότητα η εκπομπή Secret με τον Παναγιώτη Τζένο στα Παραπολιτικά 90,1.

Ειδικότερα, ο πρωταγωνιστής της ιστορίας, Παύλος Πολάκης, σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ περιέγραψε με ακραίο και προσβλητικό τρόπο την μέθοδο που ακολούθησε η κυβέρνηση Τσίπρα, τονίζοντας δίχως ντροπή ότι «τον ακουμπήσαμε στο 20% των μεσαίων στρωμάτων».

Μεταξύ άλλων, επισημαίνει πως «έχω την πατρότητα του συνθήματος ''η άλλη φορά θα είναι αλλιώς'', τονίζοντας ότι παρά τα όσα... έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ στο 20%, υποστηρίζει ότι «το άλλο 80% δεν πλήρωσε παραπάνω, πλήρωσε λιγότερα».

Αναλυτικά το ηχητικό απόσπασμα 

«Θα τους πάμε μέχρι τέλους, που είπε ο Αλέξης Τσίπρας, πρέπει να μεταφραστεί πολύ πολύ συγκεκριμένα. Δεν είναι μία κουβέντα που την είπαμε έτσι γιατί τώρα έχουμε και την εμπειρία της άλλης φοράς, και τη γνώση και ''ψιλιασμένοι'' είμαστε, ένα καλύτερο μηχανισμό έχουμε συγκροτήσει σαν κόμμα. Είναι και ένα σύνθημα που έχω την πατρότητα, ''η άλλη φορά θα είναι αλλιώς''. Τι σημαίνει όμως το αλλιώς. Εγώ εδώ θέλω να είμαι ανοιχτός και πολύ καθαρός. Εμείς. όχι τόσο με τη φορολογία όσο με το ασφαλιστικό, τον ακουμπήσαμε στο ανώτερο 20% των μεσαίων στρωμάτων. Την ακούσαμε. Το άλλο 80% όμως δεν πλήρωσε παραπάνω, πλήρωσε λιγότερα».