-Mαθαίνω ότι το προηγούμενο διάστημα, ο Αλέξης Τσίπρας είχε διαδοχικές κατ' ιδίαν συναντήσεις με μιντιάρχες, αλλά και με επικεφαλής τμημάτων Ενημέρωσης μεγάλων καναλιών. Ωστόσο, τα αποτελέσματα και το κλίμα κάθε άλλο παρά τον άφησαν ικανοποιημένο. Γι' αυτό προφανώς και κάθε μέρα που περνάει ποντάρει όλο και περισσότερο στην παραδοσιακή του συμμαχία με την πλευρά του Ιβάν Σαββίδη. Το αγκάθι στην αναθέρμανση των ισχυρών δεσμών του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του επιχειρηματία από το Ροστόφ, είναι το γεγονός ότι ο διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του Open, Χρήστος Παναγιωτόπουλος επιμένει όχι απλώς στη τήρηση ίσων αποστάσεων, αλλά και σε ακόμη μεγαλύτερα ανοίγματα στην κατεύθυνση της κυβέρνησης δεδομένων και των δημοσκοπικών ευρημάτων. Στο πλαίσιο αυτό, στελέχη πέριξ του Τσίπρα, εκφράζουν σε συνεργάτες του Ιβάν τα παράπονά τους για τη στάση του Παναγιωτόπουλου, θέτοντας θέμα ακόμη και καπελώματός του στο δρόμο προς τις εθνικές εκλογές.

-Βουλευτές της ΝΔ επιθυμούν διακαώς να δουν τον Γιάννη Μπρατάκο στο Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να του εκφράσουν τους προβληματισμούς τους σχετικά με την αύξηση του εσωτερικού ανταγωνισμού στις εκλογικές τους περιφέρειες, με την εμπλοκή στα «γαλάζια» ψηφοδέλτια τόσο των εξωκοινοβουλευτικών υπουργών και υφυπουργών, όσο και των αυτοδιοικητικών στελεχών. Ωστόσο, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό, είναι διατεθειμένος να συζητά μαζί τους επί παντός επιστητού, εκτός από αυτά τα θέματα…. Λογικό!

-Για παράδειγμα, στην Αθήνα, μετά τον Αβραμόπουλου, διαφαίνεται η ολική επαναφορά του σεναρίου υποψηφιότητας του Κυριάκου Πιερρακάκη, ο οποίος δεν πρόκειται να τοποθετηθεί τελικά στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Ως εκ τούτου κάποιοι θορυβήθηκαν και αυτό βέβαια δεν είναι παράλογο. Παράλογο, είναι στελέχη με τέτοια εμπειρία, δυναμική και αναγνωρισιμότητα να επιχειρούν να αποδομήσουν την στρατηγική πανστρατιάς του Μεγάρου Μαξίμου

Γιώργος Γεραπετρίτης δεν θα κατέβει στον Πειραιά εκτός συγκλονιστικού απροόπτου. Ποιον ή ποια όμως θα στηρίξει έστω και σιωπηλά; Εδώ σε θέλω καρδιά μου που έλεγε κι ο Χάρης ο Κωστόπουλος.

- Ένα πουλάκι (μπούφος θα ήταν) μου είπε πως οι παλαιότεροι της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ δεν δείχνουν διάθεση να ενημερώνουν το γραφείο του Νίκου Ανδρουλάκη για τις δραστηριότητές τους. Το θέμα έχει αποκτήσει μεγαλύτερες διαστάσεις το τελευταίο χρονικό διάστημα και πλέον αναμένουμε την έκρηξη του προέδρου! Ο κρητικός μάλιστα φέρεται να αποδίδει στον Κατρίνη (τον τοποτηρητή του στο Κοινοβούλιο για να μην ξεχνιόμαστε) και έλλειψη ανακλαστικών όσων αφορά τον εντοπισμό τέτοιων φαινομένων.

-Στριμωγμένοι είναι στα υπουργεία Εξωτερικών και Εσωτερικών, καθώς όσο πλησιάζουμε προς τις εθνικές κάλπες τόσο θα αναδεικνύεται το φιάσκο με την ψήφο των ομογενών. Βλέπετε οι συμπατριώτες μας από την αλλοδαπή που θα ψηφίσουν στις εθνικές εκλογές είναι κυριολεκτικά ελάχιστοι, είτε επειδή έχουν ξενερώσει με τις ακραίες προϋποθέσεις που επιβλήθηκαν χάριν της διακομματικής συναίνεσης, είτε γιατί έχουν μπερδευτεί με τις διαδικασίες. Και στην αναμπουμπούλα αυτή χαίρεται ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος φαίνεται να κερδίζει το στοίχημα της συρρίκνωσης της επιρροής του απόδημου ελληνισμού στο εκλογικό αποτέλεσμα.