Την πρώτη του επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα, από την ημέρα ανάληψης της καγκελαρίας στη Γερμανία, πραγματοποιεί σήμερα ο Όλαφ Σολτς. Πρώτος σταθμός της επίσκεψης του ήταν η Ακρόπολη, όπου τον περίμενε ο Κυριάκος Μητσοτάκηςγια να τον ξεναγήσει υπό τη συνοδεία της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη.
Ο Γερμανός καγκελάριος και ο Έλληνας πρωθυπουργός συναντήθηκαν στις 08:55, το πρωί της Πέμπτης στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης. Οι δύο ηγέτες περπάτησαν στον αρχαιολογικό χώρο και ο Όλαφ Σολτς ξεναγήθηκε από τον καθηγητή Μανώλη Κορρέ.
Τόσο ο κ. Μητσοτάκης όσο και ο κ. Σολτς ανέβασαν στο Instagram στιγμιότυπα από την πρωινή τους βόλτα στην Ακρόπολη, η οποία όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες, πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα.
«Καλωσορίσατε στην Αθήνα» γράφει στο Instagram ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Στο τέλος του story του, ο πρωθυπουργός έκανε repost ένα στιγμιότυπο που ανέβασε στο Intagram o Όλαφ Σολτς. «Ευχαριστώ αγαπητέ Κυριάκο που μου έδειξες αυτό το εντυπωσιακό, μοναδικό μέρος στο κέντρο της Αθήνας» γράφει χαρακτηριστικά ο Γερμανός καγκελάριος.
Τα story του Όλαφ Σολτς στο Instagram
Στιγμιότυπα από την επίσκεψη του στην Ακρόπολη ανέβασε στο Instagram και ο Όλαφ Σολτς.