-Ξεκινάω από τα Βόρεια. Μπορεί τη δημαρχία της Κηφισιάς να καλοβλέπει τόσο ο πρώην δήμαρχος Νίκος Χιωτάκης (νυν διευθύνων σύμβουλος στον Οργανισμό Ανακύκλωσης) όσο και ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ, Νίκος Ρωμανός, ωστόσο φαίνεται πως Μαξίμου και Πειραιώς καταλήγουν στον Βασίλη Ξυπολυτά. Ο τελευταίος έχει μεγάλη εμπειρία από τα αυτοδιοικητικά της περιοχής, ενώ ταυτόχρονα εξυπηρετεί και τον μόνιμο στόχο του Κυριάκου Μητσοτάκη περί ανανέωσης. Καταλυτικό ρόλο στην επιλογή αυτή έπαιξε εκτός των άλλων και μία άτυπη μέτρηση που «έτρεξε» το τελευταίο διάστημα εκεί ψηλά στην Κηφισιά.

-Πολύ μεγάλο πρόβλημα έχει προκύψει με τη δημόσια δομή των ΑΜΕΑ στη Θεσσαλονίκη. Το θέμα πέραν της ουσίας του, που θα πρέπει να διαλευκανθεί άμεσα, έχει και πολιτικές προεκτάσεις. Βλέπετε η μέχρι πρότινος επικεφαλής, Βίκυ Νάκου, που αν και υπήρχε σε εξέλιξη έρευνα για τα αίτια θανάτου ενός παιδιού παρέμενε στη θέση της, μόνο άγνωστο πρόσωπο δεν είναι στη «γαλάζια» ανθρωπογεωγραφία και δη στο σύστημα Μητσοτάκη. Γιατί το λέμε αυτό; Επειδή διαβλέπω μία συντονισμένη προσπάθεια να πάρει όλο το ανάθεμα για την επιλογή της η αρμόδια υφυπουργός Δόμνα Μιχαηλίδου, λες και τη γνώριζε από το Cambridge. Ορισμένοι λοιπόν που ήθελαν να το παίξουν κομματάρχες παλαιάς κοπής, θεωρώντας ότι με τον τρόπο αυτόν θα κερδίσουν πόντους, επί της ουσίας δρομολόγησαν και υπέδειξαν την περίπτωση της κυρίας Νάκου. Όσο για την παραμονή της στο ΔΣ, ενώ «έτρεχε» η έρευνα, η απάντηση που έλαβα αρμοδίως ήταν ότι η ίδια ήταν υπεύθυνη της όλης διαδικασίας ως πρόεδρος και παρά την ανανέωση της θητείας της, αμέσως (πριν από λίγα εικοσιτετράωρα δηλαδή) μόλις βγήκε το πόρισμα παύθηκε πάραυτα από το πόστο της κατόπιν των κινήσεων της υφυπουργού.

-Στο ΔΣ του ιδρύματος υπάρχει κι άλλο πρόσωπο με συγκεκριμένο ρόλο στο οργανόγραμμα της ΝΔ αυτή την περίοδο, αλλά δεν είναι της παρούσης να το σχολιάσουμε, ούτε έχει κάποια αξία…

-Άκουσα το πρωί στην εκπομπή της Γκαντώνα και του Φουσκίδη ότι ο Ευριπίδης Στυλιανίδης θα είναι ο εισηγητής της ΝΔ στο νομοσχέδιο για την ΕΥΠ. Για όσους δεν το κατάλαβαν, ο πλέον φανατικός και αναγνωρίσιμος καραμανλικός της «γαλάζιας» Κοινοβουλευτικής Ομάδας, μπαίνει μπροστά σ' αυτή την τόσο κρίσιμη για την κυβέρνηση διαδικασία. Το γεγονός αυτό διαλύει και τα τελευταία σύννεφα που σχηματίστηκαν μετά την περιβόητη δήλωση του Κώστα Καραμανλή στο μνημόσυνο του Γιάννη Κεφαλογιάννη, με την οποία ο πρώην πρωθυπουργός έπαιρνε σαφείς αποστάσεις από την κεντρική γραμμή της κυβέρνησης. Σημειώνεται πως ο Στυλιανίδης ήταν απών από τη σημερινή διαδικασία στη Θεσμών και Διαφάνειας επειδή -όπως και ο επίσης καραμανλικός Κουτσούμπας- έλειπε στο εξωτερικό. Η περίπτωση πάντως του τελευταίου έχει ενδιαφέρον, καθώς σε αντίθεση με τον Στυλιανίδη, ο οποίος ουδέποτε διαφοροποιήθηκε, είχε μιλήσει ανοικτά (όπως και η Όλγα Κεφαλογιάννη) για την ανάγκη να μη γίνει επίκληση στο απόρρητο, προκειμένου να βγουν στη φόρα όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία.

Αυτή ακριβώς η «καραμανλική» πλειοψηφία της Επιτροπής είχε προβληματίσει έντονα το Μέγαρο Μαξίμου τις προηγούμενες ημέρες, ωστόσο η ηγεσία της κυβέρνησης βρήκε λύση απαντώντας με το ίδιο νόμισμα. Αφενός με την αξιοποίηση Στυλιανίδη και αφετέρου με την αντικατάσταση του μόνιμου αντάρτη Τζαβάρα (ο οποίος διανύει ούτως ή άλλως τους τελευταίους μήνες της μακράς κοινοβουλευτικής του θητείας) από ακόμα έναν ορκισμένο καραμανλικό, τον Γιώργο Βλάχο.

-Μαθαίνω ότι η ΝΔ έχει περάσει ξεκάθαρα μπροστά ακόμη και σε κάποιες από τις πολύ λίγες εκλογικές περιφέρειες στις οποίες έχασε την πρωτιά από τον ΣΥΡΙΖΑ το 2019…